palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Kiállítási lehetőség a Platán galériában!

Kiállítási lehetőséget kínál a PLATÁN GALÉRIA művészek számára! A legizgalmasabb kiállítási koncepciót beküldő műveit 2017 augusztus 30 és szeptember 22 között tekintheti meg a közönség a Platán Galériában.

A Lengyel Intézet részeként működő Platán Galéria célja elsősorban a lengyel kortárs képzőművészet magyarországi prezentálása valamint a lengyel – magyar kulturális kapcsolatok ápolása nívós környezetben, az Andrássy úton.

Elsősorban olyan projekteket várunk, amelyek kreatív módon folytatnak párbeszédet vagy reflektálnak a lengyel kultúrára.

Példaként megemlíthetjük a 2015-ben bemutatott Das Chez (http://polinst.hu/node/10332) projektet, amelynek magyar alkotópárosa interaktív módon járta körül a művészet és a lengyel gasztronómia keresztmetszetét vagy a 2016-ban bemutatott „Folyamatban” cimű kiállitást Pólya Zsombortól, melynek fő motívuma a lengyel képzőművész Roman Opałka munkásságából származó folyamat-művészet volt (http://polinst.hu/node/10867).

Az alkotó olyan munkákkal jelentkezhet, melyek illenek a galériatér adottságaihoz illetve a galéria profiljához, műfaji megkötés azonban nincs!

A témát feldolgozhatod bármilyen eszközzel – a portfóliót a tomasz.piars(kukac)instytutpolski.org címre küldd el,  2017.  július  31-ig.

Kiállítási lehetőség a Platán galériában!