palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat a KERLITE burkolólap kreatív és újszerű felhasználására

A Mattonella Kft. tervezői pályázatot hirdet a mindössze 3,5/5,5 mm vastagságú, rugalmas, mázatlan, kőporcelán burkolólap, a KERLITE innovatív szemléletű újragondolására vonatkozóan.

A Mattonella Kft. vezetése elérkezettnek látja az időt, hogy a kereskedelmi tevékenység mellett hangsúlyt fektessen e sok szempontból előnyös és alkalmazását tekintve is nagy kreativitásnak teret kínáló felület olyan ötletes, forradalmasító, korszerű, művészi újragondolására, amely az anyag használatában irányt mutathat a kortárs építészet és formatervezés aktuális trendjei számára.

A pályázat tárgyaként ezt a szemléletet középpontba állítva, a régi és az új elgondolásának metszéspontjában megfogant kérdésre helyezzük a hangsúlyt: Hogyan lehet a KERLITE felhasználásával a régiből valami újat alkotni?

Mindehhez a jövő építészeit és formatervezőit szeretnénk megszólítani. Ennek értelmében a pályázatra elsősorban felsőfokú tanulmányaikat még folytató építész, belsőépítész, tájépítész, formatervező szakos hallgatók terveit várjuk, de egyéb a kreatív tervezésben jártas érdeklődők jelentkezését is szívesen látjuk, akik a feladatra vonatkozóan éreznek magukban kellő motivációt és felkészültséget.

A KERLITE sajátosságairól a www.kerlite.hu honlapot böngészve tájékozódhatnak az pályázók.

A beérkező pályaműveket szakmai zsűri bírálja el.
A zsűri által méltatott munkák tervezőit a Mattonella Kft. egy 3 napos olaszországi utazással jutalmazza, amely jövőbeni együttműködés reményében magában foglal egy látogatást a Cotto d’Este gyárban, ahol betekintést nyújtanak a KERLITE speciális előállítási folyamatába. A kiutazást, valamint a teljes kinntartózkodás anyagi költségeit a Mattonella Kft. állja.

Szerzői és felhasználói jogok: A pályázó kizárólag saját, eredeti szerzői alkotásával pályázhat. A pályázó pályaműve benyújtásával egyidejűleg garantálja, hogy az saját szerzői műve, továbbá felelősséget vállal azért, hogy az általa benyújtott pályamunka nem sérti mások szerzői jogát. A pályázó a mű benyújtásával nem mond le saját szerzői jogairól.

A beküldött tervekkel kapcsolatos technikai, formai követelmények:
A pályázó az ötletének, koncepciójának bemutatására, a pályázati anyag feldolgozásának módjára formai kötöttség nélkül szabadon választhat illő megoldást.

A pályázatra készülő munkák látványterveit, műszaki dokumentációit és az esetleges szabadkézi rajz és/vagy makett digitalizált képeit JPEG (.jpg)/ PNG (.png)/ PDF (.pdf) formátumban, valamint a tervezőre vonatkozó személyes adatokat (név, lakcím, születési hely és idő, telefonszám, egyetem/főiskola, szak) a kreativkerlite@gmail.com címre várjuk.
A beküldött filenevek ne tartalmazzanak ékezetes betűt, vagy olyan írásjelet melyek a megnyitást nehezíthetik. Minden egyes lap alján fel kell tüntetni a pályázó nevét és e-mail címét. A pályázattal kapcsolatos egyéb kérdéseiket is szintén erre a címre küldjék el.

A pályázat benyújtásának határideje: 2017.05.20.
A pályázat elbírálásának várható ideje: 1 hónap