palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Megformált valóság képzőművészeti pályázat

A Szikra Galéria, megnyitásának negyedik évfordulója alkalmából a kortárs művészet támogatása céljából pályázatot ír ki a felnőtt korosztály számára.

A pályázat témája: Megformált Valóság – Kortárs képzőművészek bemutatkozása-

A pályázaton részt vehetnek: Azok a felnőtt képzőművészek, akik szakirányú képzésben részesültek és legalább egy önálló, vagy csoportos kiállításuk már volt.

Pályaművek benyújtásának feltételei:
A grafikák, festmények, tűzzománcok, kisplasztikák, szobrok mérete lehetőleg ne haladja meg a 90×105 cm-t. Egy pályázó több művel is indulhat. A több darabból álló sorozatot a zsűri megbonthatja. A műveket kiállításra alkalmas állapotban kell beadni.
Az alkotás hátsó oldalán mindenképpen szerepeljen a pályázó neve, címe és elérhetősége (e-mail, telefon).  A művek mellé várjuk a művészek rövid életrajzát is, amelyet elektronikus formában fogadunk. Egyúttal kérjük az alkotás/ok JPG formátumú fotóját is.

Pályaművek elbírálása: A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri értékeli.

Pályaművek díjazása: A zsűri döntése alapján a Galéria Nagydíj (150 000 Ft), a zsűri különdíja (100 000 Ft) és a galéria tulajdonosa, Szikra István különdíja (egyéni gyűjteményes kiállítás lehetősége a Szikra Galériában 2018-ban) kerül odaítélésre.
A zsűri által kiválasztott alkotások (nem csak a díjazottak) bemutatásra kerülnek a Galériában.

Eredményhirdetés: Az eredményhirdetésre a Múzeumok nappala és éjszakája program keretében, a Szikra Galériában 2017. 06.17-én kerül sor.

A pályázat benyújtásának határideje és helye: 2017. május 05.
Szikra Galéria, 5100 Jászberény, Rákóczi út 40.

Pályázattal kapcsolatos információ:
Szikra Galéria, 5100 Jászberény, Rákóczi út 40.
Telefon: 30 229 1853; 20 384 4406; e-mail: szikra.istvan@scintilla.hu, info@szikragaleria.hu