palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Kiállítási lehetőség képzőművészeknek

A 2012-ben fennállásának 10. esztendejét ünneplő Teleki Magyar Ház kiállítási lehetőséget kínál Nagybányán, romániai és határon túli magyar képzőművészek számára. Az évfordulóhoz kapcsolódó tárlatsorozat megszervezése érdekében a kiválasztott képzőművészek 6-8 hetes bemutatkozásra kapnak lehetőséget, az intézménynek otthont adó Teleki-kúriában.

A pályázatra kortárs alkotóművészek, elsősorban festők, grafikusok, keramikusok, fotóművészek jelentkezését várjuk. Utazási-szállítási költséget nem áll módunkban téríteni, de lehetőség szerint fedezzük a megnyitók szervezési- és reklámköltségeit, szállást biztosítunk. A kiállítási lehetőségért cserébe a kiállított munkák közül egyet köszönettel elfogadunk a Teleki Magyar Ház gyűjteménye számára.

A Teleki Magyar Ház – a Nagybánya-környéki Bányavidék egyetlen magyar kulturális intézménye – gróf Teleki Sándor (1821-1892) szabadságharcos, emlékíró 19. század második felében épített nagybányai lakóházaiban működik. Az épület egyszerű, mégis patinás, nyugodt hangulatú kiállító- és előadótermeiben 2002-2011. között közel száz egyéni és csoportos tárlatot, erdélyi, magyarországi, németországi, holland festőt, szobrászt, fotográfust láttunk vendégül; a tőlük kapott alkotások a Ház egyre gazdagodó gyűjteményét gyarapították.

A kiállítótérben hozzávetőlegesen 30-40 átlagos méretű alkotást tudunk elhelyezni, kérésre fotókat, alaprajzot küldünk, pontos méretekkel.

A pályázathoz legalább 10 reprodukciót és rövid szakmai életrajzot kérünk, postán, vagy email-en. A pályázatok benyújtása folyamatos, de a jelentkezőkkel a benyújtás sorrendjében kezdünk időpontot egyeztetni – az érdeklődés függvényében 2012-re, vagy valamelyik közelebbi esztendőre. Csak a kiállításra javasolt/kiválasztott alkotókat értesítjük! Az elbírálás során előnyt élveznek az épület hangulatához és jelenlegi rendeltetéséhez, funkcióihoz jobban igazodó kiállítási elképzelések.

Telefonszámaink: +40-262-212668; +40-744-919166

Email: dludovicus@gmail.com

Postacím: Teleki Magyar Ház, 430322-Baia Mare, str. Minerilor nr. 5-7. Románia

 Forrás: http://telekihaz.erdely.org/