palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Kicsihősöm Rajzpályázat gyerekeknek. A Hadtörténeti Múzeum és a Nemzeti Vágta közös rajzpályázata

Kicsihősöm Rajzpályázat gyerekeknekA Hadtörténeti Múzeum és a Nemzeti Vágta közös rajzpályázatot hirdet általános iskolásoknak, nektek. Az 1848/49-es Szabadságharcban, amelynek 160 éves fordulóját ünnepeljük, sok tizenéves gyerek vett részt. Ezek a 12-18 éves fiúk futárok, felderítők, nyargoncok, írnokok, dobosok, tüzérek, sőt huszárok voltak.

Kicsihősöm Rajzpályázat – kisdiákoknak! Emlékezzünk az 1848/49-es Szabadságharc gyermekhőseire, akik futárok, felderítők, dobosok, tüzérek, sőt huszárok voltak. Szerinted milyen lehetett a hazáért harcolni gyerekfejjel? Fess, alkoss, kerekíts:Kicsi hőst!

A rajz és rajzolója
A rajzolt, festett, ragasztott vagy digitális technikával készített A4-es méretű fekvő képi alkotásokat és azokat kísérő nevezési lappal az alábbi címre várjuk papíron:
Nemzeti Vágta 1024 Budapest, Nyúl utca 13/b.
e-mailben:
vagta@vagta.hu

Beadási határidő: 2009. május 16.

Írd rá a nevedet, iskoládat, elérhetőségedet és a korodat. Pályázni 6-14 éves iskolai korosztályban lehet. Egy pályázó max. 2 művel nevezhet.

A pályázat elbírálása
Az elbírálás határideje: 2009. május 20.
A pályaművek elbírálását 5 tagú zsűri végzi.
Bakos Gábor – képzőművész
dr. Bathó Edit – a Jászberényi Múzeum igazgatója
dr. Kedves Gyula – hadtörténész
Geszti Péter – a Nemzeti Vágta megálmodója
És az ötödik zsűritag a Közönség. Szavazni a Vágta weboldalán május 16-tól május 20-ig lehetséges; minden rajz felkerül a Vágta honlapjára (http://www.vagta.hu). Az elbírálás a zsűri saját szempontrendszere szerint történik.

Díjátadás
A Nemzeti Vágta rendezvényén, 2009. május 31-én Gyereknapon, a Hősök terén. A nyerteseket előre értesítjük a díjátadás helyéről és idejéről.

Díjazás
1. kategória a 6-10 éves korosztály
2. kategória a 10-14 éves korosztály
Mindkettő kategóriában 14-14 beküldőt jutalmazunk, és 2×14 művet állítunk ki. Az összes díjazott rajzot kiállítjuk óriásplakát méretben a helyszínen, továbbá megjelenítjük a Nemzeti Vágta különszámában, és természetesen a Hadtörténeti Múzeum (http://www.militaria.hu) és a Nemzeti Vágta honlapján is (http://www.vagta.hu).

Mindkét kategória első helyezettje egy kirándulást nyer az osztályának. A Hadtörténeti Múzeum egy sétarepüléssel ajándékozza meg a második helyezetteket Budapest felett. További díjazottak könyvutalványt, Vágta ajándékokat, magyar ifjúsági filmek gyűjteményét, lovasjátékot, Állatkert belépőt (osztálynak), újság előfizetést és még számtalan ajándékot nyer. A díjak és díjazottak pontos listája május 18-át követő héten kerülnek fel a két honlapra.

Feltételek
Érvénytelen az a pályázat, amely nem saját, eredeti rajzot tartalmaz. Amennyiben utólag derül ki, úgy a díjat köteles visszaszolgáltatni a kiírónak. A pályázó műve benyújtásával felelősséget vállal a tekintetben, hogy a pályaművet saját maga alkotta.
Egy pályázó 2 rajzzal nevezhet.

Minden pályázó, minden műve (max. 2 db) a nevezési lappal együtt érvényes, a szülő vagy pedig az osztályfőnök hivatalos aláírásával, iskolai pecséttel.

A pályázó korlátlan időre átadja rajzának felhasználási jogát a kiírónak nonprofit célokra.

A beadott pályaművek 2009 szeptemberétől igény szerint átvehetők a kiírótól.

A pályázati kiírás megváltoztatási jogát a kiíró fenntartja.

További információ kérhető:
Telefonon 06-1-336-1302 számon Ács Sárától, e-mailen
vagta@vagta.hu
http://www.militaria.hu/kicsihosom
http://www.vagta.hu

linkek: Budva Split utazás Tata látnivalók Montenegró nyaralás