palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Kína kulturális öröksége – Szokások, ünnepek Kínában alkotói pályázat

Nagy Fal Magyar-Kínai Barátság Egyesület pályázatA Nagy Fal Magyar-Kínai Barátság Egyesület alkotói pályázatot hirdet „Kína kulturális öröksége –  Szokások,  ünnepek  Kínában” címmel. Pályázatunkkal arra a kérdésre keressük a választ, hogy a mai magyar gyermekeknek mi jut eszébe Kínáról, a különleges kínai kultúráról, a kínai emberek szokásairól, világon egyedülálló ünnepeiről?

Mint ahogy hazánkban, úgy Kínában is számtalan ünnep van egy évben. Az egyik legfontosabb és egy- ben legnagyobb ünnep a kínaiak számára a Kínai Holdújév vagy más néven „tavaszünnep”. A világ né- pességének egynegyede számára ez az év legnagyobb eseménye. A készülődés már hetekkel korábban elkezdődik, és nagy izgalommal várják az év ezen időszakát. A jeles alkalmakkor, így a Holdújév idején is sok régi hagyomány, rituálé kerül elő. Ilyen például többek között a piros szín használata, ami a bőség és szerencse színe. Vagy említhetnénk akár a Lámpásfesztivált, amikor is színes lampionokat, vagy akár a Sárkányünnepet, mely közeledtével pedig képeket és falragaszokat helyeznek el a lakás különböző pontjain. A nagyobb ünnepeken túl még számos más izgalmas esemény van Kínában, mint például a Szellemek ünnepe, az Őszközép ünnep vagy a nálunk is ismert Gyermeknap.

kinaI                     kína2

Az itt felsoroltak, csupán szemezgetés Kína csodálatos, ámulatba ejtő és sokszínű kultúrájából, mely megismerése során egy számunkra idegen, de érdekes világba látogatunk el. Tartsatok velünk eme izgalmas kirándulásra!

Továbbá felhívásunkkal szeretnénk a magyar társadalom figyelmét a több ezeréves kínai kultúra sok- színűségére felhívni, hogy gyermekeink már gyerekkorukban megismerhessék eme varázslatos világ egy-egy szegletét.

Levélben várjuk a pályázók rajzait, festményeit, montázsát vagy akár fogalmazását…, hogy közösen felfedezzük Kína csodálatos  világát!

Nevezési kategóriák

  • Egyéni óvodás
  • Egyéni alsó tagozatos diák
  • Egyéni felső tagozatos diák

Alkalmazott  technikák, formák: vízfesték, tempera, olajfesték, filctoll, tollrajz, zsírkréta, pasztell, montázs, kollázs, vegyes tech-nika, fotóalbum, fotómontázs…

 Nevezési feltételek: Egy pályázó maximum két alkotással indulhat a versenyen.

Kizárólag olyan pályaművet fogadunk el, mellyel más pályázaton nem indult az alkotó. A pályázaton kizárólag saját alkotással lehet részt venni.

A pályázati anyag beküldésével a pályázó automatikusan elfogadja a pályázat részvételi kiírásában foglaltakat és hozzájárul, hogy a szervező a beküldött és kiválasztott alkotásokat a honlapján, promóciós anyagaiban, rendezvényein térítésmentesen, időbeli és minden egyéb korlátozás nélkül használja, a pályaműveket kiállításokon, rendezvényeken szerepeltesse.

Az alkotó nevét, életkorát, nevezési kategóriát, az elérhetőségét (cím, telefon, e-mail cím) és a pályamű címét kérjük a mellékelt nevezési lapon és a beküldött munka hátoldalán vagy alján olvashatóan feltüntetni.

A szervezőket nem terheli felelősség az olvashatatlan vagy téves adatszolgáltatásból eredendően. A pályamű elküldésével úgy tekintjük, hogy a törvényes képviselő beleegyezését adta a pályázaton való részvételhez.

A pályamű beküldésével a pályázó törvényes képviselője hozzájárul ahhoz, hogy az alkotás a versenyt követően további felhasználásra kerüljön (a pályaművet nem kapja vissza az alkotó).

A  pályaművek  beküldése:

Beküldési határidő: 2015. december 1.

Beküldési cím: Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola (1157 Budapest, Kavicsos köz 2-4.)

A borítékra kérjük ráírni: Kína kulturális öröksége

Az eredményhirdetésre 2016. január 15-ig kerül sor.

A nyerteseket elektronikus levélben vagy telefonon tájékoztatjuk a díjátadás pontos időpontjáról és helyszínéről.

Az  elbírálás  szempontjai:

  • A pályázat szabályainak betartása.
  • A pályaművek beküldési feltételeinek teljesülése.
  • A benyújtott alkotásnak a pályázati címhez való kreatív kapcsolódása.
  • Minden nevezési kategóriában a 3 legszebb, legötletesebb pályamunkát díjazzuk. A kiemelkedően kreatív munkák beküldőit különdíjjal jutalmazzuk.
  • Amennyiben a gyerekek szülei és felkészítő pedagógusai is kedvet kapnak saját (egyéni) alkotás készítéséhez, sorsoláson vesznek részt. A szerencsés nyerteseket szintén díjazni fogjuk.

Támogatóink jóvoltából sok-sok értékes nyeremény vár a pályázókra (kínai étteremben ebéd osztálynak, Kung Fu bemutató osztályok, iskolák számára, egy osztály diákjainak a kínai írásjelek való megismertetése saját nevük leírásával, teaszertartás bemutatása, értékes könyvek, ajándékok és még sok meglepetés…)