palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Kisgyermeket nevelő szülők képzésének elősegítése, ösztöndíja és elhelyezkedésük támogatása pályázat

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Kisgyermeket nevelő szülők képzésének elősegítése, ösztöndíja és elhelyezkedésük támogatása” című (GINOP-5.3.13-20 kódszámú) felhívás. A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program forrásaiból 3 Mrd forint.

A felhívás alapvető célja a kisgyermeket nevelő szülők képzésben való részvételének elősegítése, foglalkoztathatóságuk javítása, munkába való visszatérésük támogatása, ezáltal a munkaerő-tartalék aktiválása.

A felhívás célcsoportját azon kisgyermeket nevelő szülők alkotják, akik a támogatási kérelem benyújtásakor csecsemőgondozási díjban, gyermekgondozási díjban, gyermekgondozást segítő ellátásban, vagy gyermeknevelési támogatásban részesülnek. Kiemelt célcsoportot képeznek az alacsony iskolai végzettségű, vagy szakképzettséggel nem rendelkező kisgyermeket nevelő szülők, akik a projekt keretében ösztöndíjban részesülhetnek, amennyiben általános iskolai vagy középiskolai tanulmányaikat folytatják, vagy szakmai képzésben vesznek részt. A célcsoportba tartozó kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő sikeres visszatérésének elősegítése érdekében támogatott nyelvi és informatikai képzésben vehetnek részt.

A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 3 milliárd Ft.
Jelen Felhívás forrását az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.
A támogatott támogatási kérelmek várható száma: 1 db

A cél elérését a Kormány a Magyar Államkincstár, a KINCSINFO Kincstári Informatikai Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (KINCSINFO Nonprofit Kft.) valamint az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (OFA Nonprofit Kft.) bevonásával tervezi megvalósítani.

Letölthető dokumentum

GINOP-5.3.13-20_Felhivas

A támogatási kérelem benyújtására 2020. február 3. 10.00 óra és 2020. február 28. 12.00 óra között van lehetőség.

Kisgyermeket nevelő szülők képzésének elősegítése, ösztöndíja és elhelyezkedésük támogatása pályázat