palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

KisVÁROS – pályázat a kisvárosi közösségek felélesztői számára

Ha kisvárosban élsz, és Te is olyan ember vagy, akit nem hagynak hidegen a helyi közösség ügyei. Ha már tettél a közösségért és most is tenni készülsz, írd meg nekünk! Írj magadról, a közösségedről, és arról, mit tervezel. Leginkább arra vagyunk kíváncsiak, milyen jövőképet látsz, miben változtatnál és személyesen mi motivál ebben. De kérhetnénk csak annyit is: írd meg miért éri meg maradni abban a kisvárosban?

Tartósan és pénzzel támogatjuk a kisvárosi közösségek felélesztőit!

“Hajnal László vagyok, a vidéki közösségek megerősítésén 16 éve dolgozom, mióta újra szülővárosomban, Törökszentmiklóson élek. Több minden köt össze bennünket, mint ami szétválaszt, ezért az itt élők közötti kapcsolat fejlesztésén szeretnék dolgozni. A kisváros különböző érdekköreinek össze-hangolása talán a legsürgetőbb feladat, hogy ezzel is újabb erőforráshoz jussunk, hogy a „kisváros” jelzős szerkezet normális életteret jelentsen: életteret, azaz teret, jogot és lehetőséget biztosítson a magasabb társadalmi részvételi szintekhez az itt élőknek.”

Ha Lászlóhoz hasonlóan kisvárosban élsz, és Te is olyan ember vagy, akit nem hagynak hidegen a helyi közösség ügyei. Ha már tettél a közösségért és most is tenni készülsz, írd meg nekünk! Írj magadról, a közösségedről, és ar-ról, mit tervezel. Leginkább arra vagyunk kíváncsiak, milyen jövőképet látsz, miben változtatnál és személyesen mi motivál ebben. De kérhetnénk csak annyit is: írd meg miért éri meg maradni abban a kisvárosban?

Célkitűzésünk
Olyan közösségi emberek megerősítését tűztük ki célul, akik kisvárosukban szellemi közeget teremtenek és helyi erőforrásokat mozgósítanak az ott élők elképzeléseinek megvalósítása érdekében. Olyan programokat támogatunk, amelyek fontosak a helyi embereknek, megmutatják, hogy képesek a saját ügyeiket a kezükbe venni, amely által közös értékeik erősödnek. Kiemelten tekintünk a kreatív kapacitás mozgósítására, az autonómia, és a megújulás képességének erősítésére. Ennek érdekében 3 évre szóló pénzügyi és szakmai támogatást nyújtunk azoknak, akik eredményesen pályáznak jelen kiírásunkra.

Pályázatodban kérjük az alábbiakra térj ki:

  • Mutasd be azt a kisvárost, ahol élsz és ahol közösségi tevékenységet végzel! Mi jellemző rá napjainkban?
  • Milyen változást szeretnél elérni ott a következő 3 évben?
  • Te miben szeretnél fejlődni ez idő alatt személyesen?
  • Milyen tevékenységek kellenek a fenti célok elérése érdekében?
  • Kik a társaid ebben? Kik lehetnek a társaid még a jövőben?
  • Mik a motivációid?
  • Mire költenél 5 millió forintot ezen változások érdekében?

Kérjük, az alábbi kérdésekre adott válaszaidat max. 2 oldal terjedelemben írd meg és küld el nekünk a kisvaros@gy-sz.hu címre.

Határidő: 2020. július 31. éjfél

Az eredményekről a szeptember 7-i héten értesítjük a pályázókat.Kérdéseiddel keress bennünket a kisvaros@gy-sz.hu címen

Kisváros-pályázati-felhívás_20200707-1