palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Kiszámítható karrier vidéken – állás Kecskemét városában

kecskemét állás

Kecskemét városa a többség számára nem ismeretlen, ám talán elsősorban nem a munkaerőpiaci lehetőségek kapcsán. Tény, hogy a város sosem volt kiemelkedő gazdasági tényező, napjainkra azonban e területen is jelentős fejlődés figyelhető meg.

Székhely az Alföld közepén

Egyes városok már csak a földrajzi elhelyezkedésükből fakadóan is kiemelt szerepre számíthatnak és nincs ez másként Kecskemét esetében sem. Bács-Kiskun vármegye székhelye ugyanis talán mértanilag nem egészen, de kis túlzással az ország valóban középső részén helyezkedik el. Jelentőségét tovább fokozza, hogy két jelentős várostól, Budapesttől és Szegedtől is egyenlő távolságra helyezkedik el, így gazdasági és logisztikai jelentősége is egészen kiemelkedő.

Ez persze önmagában még nem lenne elegendő egy jól működő városhoz, így Kecskemét számára is fontos, hogy a saját jogán is képes legyen megfelelő körülményeket biztosítani a helyi és környékbeli lakosság számára. Tekintve, hogy az egész vármegye lakosságának több, mint 20 százaléka a megyeszékhelyen él, a főszerep garantált. Ez pedig természetesen az álláspiac szempontjából is igaz, hiszen egy állás Kecskemét városában sokak számára az egyetlen lehetőség.

Szerencsére ebből a szempontból sincs probléma, hiszen a városban több jelentős vállalat is megtalálható, melyek jelentős létszámú munkaerő foglalkoztatására képesek. A hazai munkavállalók számára kifejezetten fontos a stabilitás, a kiszámítható jövedelem és a megfelelő életkörülmények. Kecskemét kiváló példa arra, hogy ezek biztosítása vidéken is lehetséges. Ennek pedig a fő letéteményesei a már említett nagyvállalatok, melyek az utóbbi évek környékbeli gazdaságát is meghatározzák.

Fellendülő ipari tendenciák

Bár Kecskemét alapvetően nem rendelkezik komolyabb ipari hagyományokkal, ez a legtöbb alföldi városánál ugyanúgy elmondható. A földrajzi és területi adottságokból fakadóan ugyanis sokáig a mezőgazdaság volt a fő szektor, mely itt is óriási tradíciókkal bír. A körülmények persze változnak és bár ma is sok állás Kecskemét agráriumához köthető, az ipar erősödése is egyértelmű. A megtermelt javak feldolgozása ugyanis remek alapot biztosított az élelmiszeripar felemelkedésének.

állás kecskemét

A városban ma már több ipari park is található, amely már önmagában is jól jelzi a nagyobb vállalatok térhódítását. A multinacionális cégek érkezésével az élelmiszeripari gyártók némiképp háttérbe szorultak, ám még így is sok állás Kecskemét e hagyományosabb szektorában létesül. A nagyobb munkáltatók között azonban ma már elektronikai és autóipari gyártókat is találunk, mely utóbbi szektor a Mercedes révén a város – és egyben a régió – legjelentősebb munkáltatóját adta a dolgozóknak.

Az ipari szereplők és főleg a külföldi mintára működő nagyvállalatok jellemzően stabil hátteret képesek biztosítani a dolgozók számára. A kiszámítható és sokszor átlagon felüli jövedelem pedig mindenki számára egyaránt fontos. Amellett tehát, hogy rengeteg állás Kecskemét nagyvállalatainál teremtődik, a körülmények és a karrierlehetőségek is kiemelkedőek. A helyek tehát adottak, a várható jövedelem kiszámítása pedig ma már kifejezetten egyszerű a fizetés kalkulátor Profession által kínált verziójával.

Kiszámítható, stabil háttér

Az olyan nagyvállalatok, mint a Kecskeméten működő Mercedes nem véletlenül számítanak kifejezetten népszerűnek hazánkban. Az autóipar globális szinten is a legnagyobb foglalkoztatók közé tartozik, ám erre nem csak a munkaerő felvevő képességgel, de a teremtett körülményekkel is rá kell szolgálni. Sok más ipari szereplőhöz hasonlóan ezek a nagyvállalatok is kifejezetten széles rétegek számára képesek álláslehetőségeket kínálni, melyek pozíciótól függően akár egészen kiemelkedő fizetéssel és karrierlehetőségekkel is járhatnak.

A városban egyébként több autóipari cég is működik, így nem csoda, hogy a legtöbb állás Kecskemét ilyen profilú cégeinél érhető el. Ezek a munkáltatók pedig természetesen nem csupán a helyi, de a környékbeli lakosok kiemelt figyelmére is számíthatnak. Emellett persze számos más állás is elérhető Kecskemét területén, melyek az ipar más területeihez, vagy akár a helyi intézményekhez, oktatáshoz, vagy épp turizmushoz köthetők. A megbízható álláshely és kiszámítható jövedelem azonban területtől függetlenül fontos.

Nem árt, ha már az álláskeresés során utánajárunk, hogy az adott munkáért milyen bérek lehetnek reálisak, illetve azzal sem árt tisztában lenni, hogy milyen levonások, adók terhelik a fizetésünket. Ez persze könnyedén ellenőrizhető az online fizetés kalkulátor segítségével. Ennek tudatában pedig mindenki magabiztosabban vághat neki az álláskeresésnek, akár vidéken is. Egy állás Kecskemét városában ugyanis továbbra is kifejezetten csábító opció.
(X)