palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Klímaváltozás elleni küzdelem – környezetvédelmi pályázat (Norvég Alap)

Norvég Alap pályázatok„Klímaváltozás elleni küzdelem” – Együttműködés ösztönzése a donor országok és Magyarország között a környezetvédelem területén.

Ennek keretében cél

  • a tudatosság és a társadalmi felelősségérzet erősítése a környezetvédelem vonatkozásában,
  • a lakosság klímaváltozásra vonatkozó tudatosságának fejlesztése,
  • a klímaváltozás lassítására vonatkozó, és az alkalmazkodás terén szerzett tapasztalatok cseréje.

Támogatási összeg

Az egyes beavatkozási területeken 150.000 euró támogatási összeg áll rendelkezésre (összesen 300.000 euró).

A támogatás mértéke: max. 100%

Pályázók köre: Magyarországon jogi személyként létrehozott gazdasági társaság, költségvetési szerv, szövetség, egyesület, köztestület, alapítvány, nonprofit gazdasági társaság, egyéb, jogi személyiségű nonprofit szervezet .

Projekt típusok

  • Egyszerű kezdeményezéseket célzó utófinanszírozású program (PIERO): A PIERO eseti kezdeményezéseket támogat. Ennek keretében egyszerű, egy konkrét tevékenységből álló projekteket lehet megvalósítani (pl. egy rendezvényen vagy találkozón történő részvétel vagy annak megszervezése). A PIERO típusú pályázatoknál nincs konkrét határidő a pályázatok benyújtására, mivel a pályázati felhívások folyamatosan nyitva maradnak mindaddig, amíg forrás áll rendelkezésre.
  • Együttműködési program a kétoldalú kapcsolatok erősítéséért (COOPER): A COOPER olyan kezdeményezéseket támogat, melyek célja hosszabb távú, strukturáltabb és intézményesített együttműködések kialakítása (pl. konferencia, rendezvénysorozat vagy a tudatosságot növelő kampányok szervezése, valamint az elért eredmények publikálása). A COOPER típusú pályázatok esetében a pályázati felhívások korlátozott ideig maradnak nyitva, a pályázatok benyújtási határideje 2014. január 31.

Letölthető dokumentumok

Pályázatok benyújtásának határideje: 2014 január. 31.

Bővebben: 

pályázati dokumentumok (angolul)

pályázat oldala