palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Kölcsey Ferenc ösztöndíj

kölcseyDebrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet amatőr és hivatásos művészek, művészeti együttesek alkotói tevékenységének támogatására. Az  ösztöndíj célja: Debrecenről szóló, a város kulturális értékeihez kötődő, azokat gazdagító alkotás létrejöttének ösztönzése, amely lehetőséget teremt alkotó művészek, csoportok számára, hogy kifejezzék kötődésüket városunkhoz.

Ösztöndíjban részesülhet: egy személy vagy egy művészeti csoport.

Pályázók köre:  Debrecenben élő és a várossal aktív kapcsolatot tartó amatőr és hivatásos alkotó művészek, művészeti együttesek.

A pályázás módja: Pályázni csak az erre a célra rendszeresített formanyomtatványon lehet, ami az Új Városháza (Debrecen, Kálvin tér 11.) 2. sz. ügyfélszolgálati ablakánál vehető át, vagy letölthető a www.debrecen.hu honlapról. A pályázatokat a Kulturális Osztálynak címzetten, 2 példányban kell benyújtani. Postacím: Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal, Kulturális Osztály, 4026 Debrecen Kálvin tér 11.

A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSÁNAK HATÁRIDEJE: 2014. FEBRUÁR 10.

Pályázaton elnyerhető támogatás összege: bruttó 2 millió Ft. A díj megosztható. Az ösztöndíj feltétele: a pályázó nyilatkozata arról, hogy az ösztöndíj ideje alatt egy új, eddig nyilvánosság előtt be nem mutatott produkciót, alkotást hoz létre.

A pályázatot meghirdető Önkormányzat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény alapján, fenntartja az első kiadás-, az első nyilvános előadás-, az első kiállítás-, illetve az első megépítés jogát.

Az ösztöndíjas vállalja, hogy az ösztöndíj időtartama alatt készített mű, illetve művek publikálásánál, előadások alkalmával feltünteti, hogy Kölcsey Ferenc ösztöndíjas.

Letölthető dokumentum

pályázati kiírás és adatlap

Web: debrecen.hu