palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Komáromy Gábor-ösztöndíj 2014/2015

Komáromy Gábor ösztöndíjA Cook Communications és a Mathias Corvinus Collegium (MCC) ösztöndíjat hirdet Komáromy Gábor emlékére, a 2014/2015-ös tanévre.

A Cook Communications teljes körű kommunikációs szolgáltatást nyújtó PR-ügynökség, amely irodáival Budapesten, Prágában, Szófiában, Bukarestben és Varsóban van jelen.  A Komáromy Gábor-ösztöndíjat 2010-ben alapította a Cook Communications és az MCC, ezzel ösztönözve a média kritikus megközelítését, és segítve a gyakorlatorientált
újságíróképzést.

A pályázat nyitott minden nappali tagozatos egyetemi vagy főiskolai hallgató számára, képzési területtől függetlenül.

Az ösztöndíj keretében felajánlott pénzügyi támogatás összesen 1200 euró, a melyből 300 euróhoz jut az MCC Komáromy Gábor Média Könyvtár, könyvek és folyóiratok beszerzése céljából. A nyertes pályázó 900 euró ösztöndíjban részesül, munkájához mentori segítséget kap egy tapasztalt, nemzetközi közegben jártas újságírótól, valamint felvételt nyer az MCC média/kommunikáció szakirányára.

A 2014-es Komáromy Gábor-ösztöndíjat annak a pályázónak ítéli oda a bizottság, aki véleményük szerint a legvonzóbb projekttervet nyújtja be. A témakörtől függetlenül (legyen az politika, business, sport, gazdaság, kultúra, tudomány, stb.) a pályázatnak választ kell adnia arra, hogy miért éppen az adott témát szeretné feldolgozni a pályázó, miért tartja azt fontosnak és aktuálisnak, és miért fogja a történet az olvasókat is érdekelni.
A sikeres pályázónak egy minimum háromrészes cikksorozatot kell elkészítenie megadott határidőre, magyar és angol nyelven, amely a magyar és nemzetközi médiában publikálható.

A jelentkezésről
Az ösztöndíjra olyan pályázók jelentkezését várjuk, akik valamely felsőoktatási intézmény nappali tagozatos hallgatói, illetve kiváló angoltudással rendelkeznek.

A pályázathoz angol és magyar nyelven kell benyújtani a pályázó motivációs levelét, önéletrajzát és a tervezett projekt rövid szinopszisát.

A szinopszis tartalmazza:

  • A projekt ismertetését
  • A pályázó által tárgyalandó legfontosabb kérdéseket
  • A tervezett információforrásokat
  • A munka során esetlegesen felmerülő nehézségeket

A pályázatokat a joe.cook@cook-comm.com és a GK2014@mcc.hu email címre kérjük elküldeni.

Letölthető dokumentum

A pályázatok benyújtásának határideje: 2014. október 5.
A beérkezett pályamunkák alapján kiválasztott pályázók októberben szóbeli interjún vesznek  részt, amelyen a bírálóbizottság előtt részletesen kell bemutatniuk a projekttervüket.

További információk a jelentkezésről az ösztöndíj honlapján találhatók: komaromy.mcc.hu.

Egyéb információért, kérjük, jelentkezzen az alábbi elérhetőségeken:

Cook Communications
Joe Cook
Tel.: + 420. 602 683230
Email: j.cook@cook-comm.com
GK2014@cook-comm.com

Mathias Corvinus Collegium
Molnár Bálint
Tel.: + 36. 70. 2864329
Email: bmolnar@mcc.hu / molnar_balint@yahoo.co.uk

Zöldi Blanka
Tel.: +36 30 605 60 96
Email: zoldi.blanka@gmail.com