palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Komoly-zenei pályázat

völgy-zene pályázatFellépőket keresünk a Völgybe! Hat (völgy)templom és nézők százai várnak Bennetek, hogy fellépjetek a 20. Művészetek Völgye Fesztiválon! Nincs más teendőtök, mint feltölteni egy általatok előadott komolyzenei művet a netre. Előadók, szólisták, együttesek és kórusok, jelentkezzetek! A komoly, zenei pályázatra fiatal professzionális és műkedvelő (historikus, egyházi és klasszikus zenei) instrumentális és/vagy vokális előadók, együttesek, szólisták, kórusok jelentkezését várjuk.

Komoly-Zenei Pályázat-Kiss János néhai kapolcsi evangélikus lelkipásztor emlékére

A pályázatokat neves szakmai zsűri értékeli. A zsűri által kiválasztott előadó vagy előadók széleskörű nyilvánosság előtti fellépési és promóciós lehetőséget kapnak a 2010. évi Művészetek Völgye Fesztiválon.

Jelentkezés (regisztráció után) a honlapra (www.muveszetekvolgye.hu) feltöltött demo-anyaggal lehetséges. (A feltölthető fájl kiterjesztése: *.mp3; maximális mérete: 10 perc és/vagy 15Mb.)

A pályázati naptár
Feltöltés kezdete: 2010. május 17., 10.00 óra.
A feltöltés végső határideje: 2010. június 17., 18 óra
A pályázat teljes lezárása: 2010. augusztus 31., 18.00 óra

Értékelés, díjazási feltételek
A feltöltött pályázati zenemű mellett fel kell tölteni az alábbiakat:

  • Harmadik személytől származó átdolgozás esetén a harmadik fél átdolgozás jóváhagyását igazoló nyilatkozata vagy a közös együttműködésre vonatkozó közös nyilatkozat.
  • A kiválasztott zenei mű és eredetének megnevezése
  • A zeneműben szereplő zenész(ek), énekes(ek) felsorolása
  • A pályázó(k) írásban benyújtott szakmai önéletrajza tartalmazza a pályázó(k) eddigi szakmai, művészeti tevékenységét
  • A nyertes pályázók a nyilvános fellépéseket, illetve a dalok esetleges televízióban, egyéb médiumban történő bemutatását megelőzően kötelesek a pályázati műveket az Artisjus felé bejelenteni. A be nem jelentés következményei, amennyiben azok a pályázat kiírót és a rendezvények szervezőjét is érintenék, a szerzőt terhelik.

Díjazás
A pályaműveket zsűri értékeli:

  • Márta István zenész, zeneszerző, a Művészetek Völgye igazgatója
  • Rácz Zoltán zenész, karmester, az Amadinda Ütőegyüttes alapítója
  • Sipos Mihály zenész, a Muzsikás Együttes tagja
  • Hamar Dániel zenész, a Muzsikás Együttes tagja
  • Kállay Gábor zenész, zeneszerző, az Excanto Együttes vezetője

A feltöltött anyagot mindenki megtekintheti (meghallgathatja) és vélelmezheti. A művek mellett található Tetszik-gombbal bárki szavazhat. A fordulók végén az összesített szavazatok alapján legsikeresebb pályamű készítője kapja meg a Közönségdíjat.
A nyertes pályaművek alkotóit (előadóit, együtteseit) az Egylet az idei 2010. évi Művészetek Völgye Fesztiválon széles nyilvánosság előtti fellépési lehetőséggel jutalmazza. Műsoruk, az előadóról, illetve az együttesről szóló ismertető bekerül a programfüzetbe és felkerül a honlapra. A díjazás változtatásának jogát a kiíró fenntartja.
A díjak átvételének feltétele az átvételhez szükséges adatok megadása, valamint a vonatkozó szabályzatok elfogadása és betartása.

A pályázat utóélete
A pályázat kiírójának szándékában áll, hogy a 2010-es évben megvalósított pályázatot 2011-ben is folytassa. Ezen belül célja a pályázaton résztvevő – megfelelő helyezést elérő – együttesek és előadók további nyilvánosság előtti népszerűsítése.

Pályázati kiírás

Információk
Pályázattal kapcsolatos információkat az alábbi elérhetőségen kaphat:
Művészetek Völgye Fesztivál, Virtuális Völgy
e-mail: papp.ervin@t-online.hu
Papp Ervin (+3630-694-3271)