palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Közlemény a hazai forrásokból meghirdetett pályázatok vállalásainak kezeléséről

web_mag_logo150A Magyar Gadaságfejlesztési Központ tájékoztatja a támogatási szerződéssel rendelkező partnereinket, hogy a pénzügyi és gazdasági válság hatásainak mérséklése céljából a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium enyhíti a jogelődjei által meghirdetett alábbi pályázatok dokumentumaiban a pályázók számára előírt azon feltételeket, amelyek a többlet árbevétel vállalások, a foglakoztatási kötelezettség vállalások és a támogatással létrejött kapacitások fenntartási kötelezettségére vonatkoznak. Az intézkedés a következő pályázatokat érinti:

 • Gazdaságfejlesztési pályázat 2000
 • SZT-VE-12-2001 Versenyképes beruházások támogatása
 • SZT-VE-13-2001 Európai regionális vállalati központok kialakítása
 • SZT-2002-VE-12 Versenyképes beruházások támogatása
 • SZT-2002-VE-13 Európai regionális vállalati központok kialakítása
 • SZT-2002-VE-21 Környezetvédelmi szempontú technológiaváltás támogatása
 • SMART-2003-1 Versenyképes beruházások támogatása
 • SMART-2003-2 regionális vállalati központok kialakításának támogatása
 • SMART2004-5 Környezetvédelmi szempontú technológiaváltás

A támogatásban részesült vállalkozások kérésére a könnyítések a támogatási szerződésben érvényesíthetők a vállalási feltételeknek az alábbiak szerint módosításával:

 1. A bázis és többlet árbevétel teljesítési kötelezettségek a 2008, 2009, 2010. években csökkennek. Ezen évekre az új éves összes vállalás az eredeti szerződés szerinti bázis árbevétel 95%-ára módosul. A 2008. előtti évek bázis és többletvállalásait a szerződésben vállaltak szerint kell teljesíteni.
 2. Amennyiben a támogatási szerződés a többlet árbevétel elszámolásához „0” bázist határozott meg, a 2008, 2009, 2010. években a többlet árbevétel vállalás a szerződéses érték 75%-ára módosul. Az öt éves összes vállalás a módosult éves vállalások értékének figyelembevételével csökken. Amennyiben a támogatási szerződés létszám megtartást, vagy rögzített többlet létszám alkalmazását írja elő, a 2008, 2009, 2010. évekre a támogatási szerződés úgy módosul, hogy ezen időszakban a pályázó létszámának átlagos mértéke nem csökkenhet a bázislétszám alá. A létszámvállalás teljesítésébe a bérelt munkaerő is beszámítható. Induló beruházás esetén, ahol a többlet létszám vállalás bázisa „0”, a 2008, 2009, 2010. években a létszámtöbblet vállalás a szerződéses érték 75%-ára csökken.
 3. Azon pályázók számára, amelyek a támogatási szerződésben szereplő valamennyi számszerűsíthető kötelezettségeiket (árbevétel, létszám) öt évnél korábban teljesítik, a támogatással létrehozott kapacitások fenntartási kötelezettsége a teljesítéssel egy időben megszűnik. Amennyiben a környezetvédelmi jellegű célvállalásokat is tettek, azokat ezen időszakban továbbra is 100%-os mértékben kell teljesíteni.

A támogatási szerződések szerinti további kötelezettségek változatlanul fennállnak. A támogatási szerződések módosítására az új vállalási feltételekkel nem érintett területeken is lehetőség van, amennyiben azt a pályázati kiírás és a támogatási szerződésben foglaltak lehetővé teszik.

Jelen közleménnyel a támogatási szerződések nem módosulnak. Kérjük mindazokat, akik az új pályázati feltételekkel élni kívánnak, a támogatási szerződésük módosítására vonatkozó igényüket jelezzék a MAG Zrt-nek.

Forras: MAG Zrt