palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Új uniós gazdaságfejlesztési pályázatok jelennek meg

umft pályázatÚjabb gazdaságfejlesztési pályázatok jelennek meg az európai uniós fejlesztési források felhasználására kedden és szerdán a Gazdaságfejlesztési Operatív Programban (GOP), illetve a Közép-Magyarország Operatív Programban (KMOP) – közölte a MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.

A közreműködő szervezet tájékoztatása szerint a logisztikai központok és szolgáltatások fejlesztésére a GOP-ban 9,899 milliárd forint, a KMOP-ban 2,583 milliárd forint keret hirdetnek meg. A pályázatokat 2009. augusztus 31. és 2010. december 31. között lehet majd beadni. A támogatás célja a környezetvédelmi szempontból kiemelt szerepet játszó intermodális és a regionális logisztikai központok fejlesztésével a Magyarországon áthaladó nemzetközi áruk kiszolgálása magas hozzáadott érték tartalmú szolgáltatásokkal. További cél a logisztikai központok komplex szolgáltatásainak bővítése, minőségének javítása, a hazai kis- és középvállalkozások versenyképességének javítása.

A piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatására a GOP-ban 7,5 milliárd forintot, Közép-Magyarországon 2,96 milliárd forintot szánnak. A konstrukció révén olyan kutatás-fejlesztési projektek kaphatnak támogatást, amelyek a kutatási eredményekre támaszkodva korszerű, magas innovációs értéket képviselő prototípusok létrejöttét eredményezik. A pályázatokat erre a célra a GOP-ban 2009 augusztus 31-étől 2010. január 4-éig, a KMOP-ban 2009. augusztus 31-étől november 2-áig lehet benyújtani.
(MTI)