palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Kulturális menedzserek Közép- és Kelet-Európából 2010/2011 ösztöndíj-A Robert Bosch Stiftung Alapítvány pályázata

robert-boschPályázati felhívás – ösztöndíj „Kulturális menedzserek Közép- és Kelet-Európából” 2010/11 A Robert Bosch Stiftung Alapítvány a vállalatokhoz kötődő nagy alapítványok egyike Németországban. Az Alapítvány kizárólag közhasznú tevékenységet folytat. A Robert Bosch Stiftung Alapítvány 12 felsőfokú végzettséggel rendelkező fiatal kulturális menedzser pályázatát várja Közép-, Kelet- és Délkelet-Európából egy 13 hónapos ösztöndíjra, amelynek keretében az ösztöndíjat elnyerők a kulturális menedzsment területén szerezhetnek új ismereteket Németországban. Az ösztöndíjasok feladata, hogy a 2010 októberétől kezdődő képzési folyamatban innovatív projektek segítségével bemutassák országuk kortárs kultúráját és művészetét Németországban.

Az ösztöndíjasok Németország egész területén (Berlin kivételével) elszórtan kulturális intézményekben fognak dolgozni.
A képzési program fontos elemei a szakmai szemináriumok, amelyek témakörei a projekttervezés, támogatásszerzés, sajtókapcsolatok és PR, valamint vezetési ismeretek.

A pályázóval szemben támasztott elvárások:

Olyan pályázók jelentkezését várjuk, akik Közép-, Kelet- és Délkelet-Európában élnek, és az alábbi feltételeknek megfelelnek:

  • projekt- és munkatapasztalat a kulturális menedzsment területén
  • meglévő kapcsolatrendszer országának fiatal alkotóművészeivel és a kulturális élet további szereplőivel
  • jó német nyelvtudás
  • felsőfokú végzettség
  • átlagon felüli szabad alkotási kedv és önállóság

A Robert Bosch Stiftung Alapítvány juttatásai:
Az ösztöndíjasok 13 hónapon keresztül havi 1000 EUR ösztöndíjban részesülnek. A Németországba történő kiutazás, illetve a továbbképzések helyszínére való utazás költségeit szintén az alapítvány fedezi. Az ösztöndíjasok baleset- és betegbiztosításban, illetve kötelező felelősségbiztosításban részesülnek. Az ösztöndíj lejárta után a kedvezményezett további támogatást kaphat, hogy hazájában a munkavállalás kezdeti nehézségeit áthidalhassa. 2010 októberében bevezető képzés segíti az ösztöndíjasokat, melyet további szakmai képzések követnek. Az ösztöndíjasok megismerkednek a Robert Bosch Alapítvány további programjaival, azok résztvevőivel, illetve a nemzetközi kulturális politika több jelentős szereplőjével.
A jelentkezés német nyelven, csak online-módon lehetséges 2010. március 14-ig a www.moe-kulturmanager.de honlapon.

Letölthető pályázati kiírás

Forrás: http://www.moe-kulturmanager.de/jetzt-bewerben/