palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Küzdelem a szegénység és a társadalmi kirekesztés ellen-meseíró és illusztráció pályázat

csodaceruzacolorPályázati felhívás illusztrátoroknak és meseíróknak! A pályázat témája: „Küzdelem a szegénység és a társadalmi kirekesztés ellen.” A mesék és a képek erejével szeretnénk megmutatni, hogy a szegénység és a kirekesztés nem járható út sem Magyarország, sem Európa számára! Olyan illusztrációkat és meséket várunk, amelyek a művészet eszközeivel rávilágítanak a szegénységben és kirekesztettségben élők helyzetére. Bízunk abban, hogy a pályázatra beküldött művekkel elősegíthetjük az értelmes társadalmi közbeszédet, melynek hatására mérséklődik a szegénység, és befogadóbbá válik a társadalom a kitaszítottakkal szemben. LEJÁRT PÁLYÁZAT!!!!


Mindkét kategóriában pályázhat minden 18 éven felüli professzionális és amatőr alkotó. A beérkezett illusztrációk közül a legjobbakat a mottónkkal azonos című („Együtt lenni jó”) kiállítás keretében mutatjuk be 2010.  április 19.  és május 13. között a Művészetek Palotájában, amely a VI. Gyermekirodalmi Fesztiválnak is otthont ad (2010. április 30-május 2.).

A legjobb illusztráció fődíja: 300 000 Ft
II. díj: 200 000 Ft
III. díj: 100 000 FT

A legjobb mese fődíja: 300 000 Ft
II. díj: 200 000 Ft
III. díj: 100 000 FT

A díjakat az E.ON Hungária Zrt. ajánlotta fel. Az E.ON-díj mellett közönségdíjat és számos szakmai különdíjat szeretnénk kiosztani, amennyiben a beérkezett pályázati művek minősége lehetővé teszi. A díj átadása ünnepélyes keretek között a Gyermekirodalmi Fesztivál egyik kiemelt eseménye lesz.

Célunk, hogy mind a szakma, mind a szélesebb közönség számára hangsúlyozzuk a művészi minőségű illusztráció kiemelkedő szerepét a ma vizualitásában, és kiemeljük a gyermekirodalom óriási jelentőségét a felnövekvő nemzedékek szellemi, lelki fejlődésében és a magyar nyelvi kultúrában.

A nevezési díj: 4000 Ft. A nevezési díjat az alábbi számlaszámra szíveskedjenek átutalni, Csodaceruza: 10102086-44002800-00000002 (A nevezési díjat a zsűri díjazására, a díjátadó költségeire, szervezési és kiállítási költségekre fordítjuk.)

Az alkotásoknak a kiírásban megfogalmazott témához kell kötődniük.
A pályázat jeligés! Minden jeligéhez csak egy alkotás tartozhat!

AZ ILLUSZTRÁCIÓS PÁLYÁZAT RÉSZLETEI
50 x 70 cm-nél nem nagyobb, szabadon választott technikával készülő munkákat várunk. Lehet egyetlen kép vagy maximum 3 képből álló sorozat (a mérethatár ez esetben a három kép együttes méretére vonatkozik).
Illusztrációkat a megadott vagy olyan szabadon választott gyermekirodalmi művekhez várunk,  amelyekben hangsúlyosan megjelenik a szegénység és a társadalmi kirekesztettség.
Gyermekirodalmi művek például: Móricz Zsigmond: Árvácska, Charles Dickens: Twist Olivér, Móra Ferenc: Kincskereső kisködmön, Móricz Zsigmond: Hét krajcár,  Andersen:  A gyufaárus kislány, Michael Ende: Momo, magyar népmesék.

A pályamunkákat első körben digitalizált formában: jpg, jpeg, tif vagy pdf formátumban, CMYK színbeállítással, 300 dpi felbontással előkészítve valamilyen hordozóra feltöltve (cd, dvd) kérjük postai úton elküldeni az alábbi címre: Csodaceruza, 1393 Budapest Pf. 340

Kérjük, a borítékra is írják rá a jeligét! A boríték a pályamű mellett tartalmazza a nevezési díj befizetését igazoló szelvény másolatát, rajta a jeligével vagy internetes átutalás esetén a tranzakcióról szóló banki feljegyzést. Egy másik, jeligével ellátott leragasztott borítékban kérjük elhelyezni az alkotó adatait (név, telefonszám, postacím, e-mail-cím, rövid szakmai vagy nem szakmai életrajz), az alkotáshoz használt technika leírását és az alkotás címét. A kiállításra beválogatott munkák eredetijét, melyeket a Művészetek Palotájában mutatunk be, április első hetében a helyszínen gyűjtjük be az erről értesített művészektől, kiállításkész (50×70-es mérethez paszpartuzott) állapotban.

A zsűri elnöke: Rényi András művészettörténész, esztéta, az ELTE Művészettörténeti Intézet igazgatója, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Doktori Tanácsának tagja

A zsűri tagjai:
Keresztes Dóra grafikusművész
Pálfi György docens, MOME
Virág Jenő, az Art Limes folyóirat főszerkesztője
Vojnich Erzsébet Munkácsy-, AEGON-díjas festőművész

A MESEPÁLYÁZAT RÉSZLETEI
A pályázat szövege minimum 3000, maximum 7-8000 karakter lehet.
A pályamunkákat doc, rtf vagy pdf formátumban, valamilyen hordozóra másolva (cd, dvd) kérjük postai úton elküldeni az alábbi címre: Csodaceruza, 1393 Budapest Pf. 340
Kérjük, a borítékra is írják rá a jeligét!

A boríték a pályamű mellett tartalmazza a nevezési díj befizetését igazoló szelvény másolatát, rajta a jeligével, vagy internetes átutalás esetén a tranzakcióról szóló banki feljegyzést. Egy másik, leragasztott borítékban kérjük elhelyezni az alkotó adatait (név, telefonszám, postacím, e-mailcím, rövid szakmai vagy nem szakmai életrajz).

A zsűri által legjobbnak ítélt munkákat az illusztrációs kiállítás ideje alatt a Művészetek Palotájában helyben olvasható módon hozzuk nyilvánosságra, de bemutatjuk a Csodaceruza és más folyóiratok hasábjain is, valamint az interneten, a rendezvény saját honlapján és partnereink oldalain is.

A zsűri elnöke:
Háy János József Attila-, Füst Milán-, Palládium-díjas író

A zsűri tagjai:
Both Gabi, a Csodaceruza szerkesztője
Győri Hanna fordító, kritikus
Kovács Eszter, a Pozsonyi Pagony kiadó főszerkesztője
Szigethy Katalin, a Naphegy kiadó főszerkesztője

A pályázat postára adási határideje: 2010. március 20.

Díjátadó: 2010.  április 30.
Művészetek Palotája

A fesztivál „tündére”
D. Tóth Kriszta televíziós újságíró, a Lolamesék írója

Szervezők:
Csodaceruza folyóirat,
Gyermekkönyvszerzők és Illusztrátorok Egyesülete

Helyszín: Művészetek Palotája

Fő támogató: E.ON Hungária Zrt., MASZRE, NKA

www.egyuttlennijo.net
www.csodaceruza.com
www.gyie.hu
www.gyieblog.blogspot.com

Forrás: www.csodaceruza.com