palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A legjobb magyar bűnmegelőzési gyakorlat pályázat

kormányzati portál pályázatAz Európai Bűnmegelőzési Hálózat (EUCPN) 2014-ben az „emberkereskedelem megelőzése” témában legjobbnak ítélt bűnmegelőzési gyakorlatot jutalmazza az Európai Bűnmegelőzési Díjjal (ECPA). A győztes 10 000 euró, két további díjazott 5 000 – 5 000 euró összegű pénzjutalomban részesül.

A magyar nemzeti jelölt kiválasztása céljából ezúton felhívást hirdetünk, amelyre 2014. szeptember 24-ig várjuk a szervezetek (pl. önkormányzatok, állami szervek, szakmai és civil szervezetek, közösségi csoportok, gazdasági társaságok) jelentkezését.

Az Európai Bűnmegelőzési Díjjal minden évben a soros elnökség által meghatározott témában legjobbnak ítélt európai bűnmegelőzési projektet jutalmazza. 2014-ban „az emberkereskedelem megelőzése” témájába illeszkedő jó gyakorlatok közül kerülhet ki a díjazott. Minden tagállam egy projektet jelölhet a díjra. A projekt jelöléséről a tagállam EUCPN nemzeti képviselője dönt, Magyarország részéről a Belügyminisztérium Európai Együttműködési Főosztálya. A díj átadására ünnepélyes keretek között, a Legjobb Gyakorlatok Nemzetközi Konferenciáján kerül sor 2014. december 17-én Rómában.

Jelentkezni egy angol és egy magyar nyelven kitöltött adatlap elektronikus elküldésével lehet. Az adatlap egyes pontjai alatt található szövegdobozok mérete kiterjeszthető. Videók, fényképek és elektronikus kiadványok nem mellékelhetőek az adatlaphoz, azok majd csak a római Legjobb Gyakorlatok Konferencia keretében mutathatóak be. Az utolsó pontban egy oldal terjedelemben kell ismertetni a programot.

Letölthető dokumentumok

ECPA_jelentkezési lap angol

ECPA_jelentkezési lap magyar

Az angol és magyar nyelven kitöltött jelentkezési lapokat a vera.kajtar@bm.gov.hu elektronikus címre kell elküldeni legkésőbb 2014. szeptember 24-én 24:00 óráig.

A pályázati felhívásra jelentkezhetnek helyi önkormányzatok, rendőrség, oktatási intézmények, közösségi csoportok, sportegyesületek, ifjúsági szervezetek, gazdasági társaságok, pártfogó felügyelői szolgálatok, egyházi szervezetek, közlekedési vállalatok, egyéb önkéntesen létrejött szervezetek. (A felsorolás példálózó jellegű, azt az ECPA angol nyelvű ismertetője tartalmazza.)

Bírálati szempontok az EUCPN által meghatározottak alapján:

  • a projekt a hagyományos bűnözés megelőzésére és/vagy csökkentésére irányul az éves felhívásban megjelölt témán belül,
  • a projekt eredményeiről hatásvizsgálat készült, és a projekt megvalósította legtöbb vagy valamennyi célkitűzését,
  • a projekt a lehetőségekhez mérten innovatív, új módszereket és megközelítéseket alkalmaz,
  • a projekt partnerek együttműködésén alapul,
  • a projekt alkalmas arra, hogy más tagállamokban működő szervezetek/csoportok reprodukálják. Ennek kapcsán a pályázat tartalmazza a projekt költségvetésére vonatkozó információkat, a forrást, a végrehajtás menetét,
  • a pályázónak megfelelő tudással, jó kommunikációs készséggel kell rendelkeznie a témával kapcsolatban angol nyelven, a pályázatát a római konferencián angol nyelven, magas szakmai színvonalon be kell mutatni.

Mintaként ajánljuk a korábbi évek magyar és nemzetközi jelöltjeinek jelentkezési lapjait, amelyek a kapcsolódó linkeken keresztül érhetőek el.

  • a 2013. évi jelöltek http://www.eucpn.org/eucp-award/entries.asp?year=2013
  • a 2012. évi jelöltek http://www.eucpn.org/eucp-award/entries.asp?year=2012

Az EUCPN nemzeti képviselő fenntartja a jogot arra, hogy ne állítson magyar nemzeti jelöltet abban az esetben, ha a jelentkező projektek közül a bírálat alapján szakmailag egyik projekt jelölése sem támogatható.

Amennyiben további kérdései lennének, a vera.kajtar@bm.gov.hu e-mail címen vagy a 441-1680-as telefonszámon állunk rendelkezésére.