palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Leonardo da Vinci előkészítő látogatások

A Tempus Közalapítvány pályázatot hirdet az Európai Unió Egész életen át tartó tanulás programjának keretében a Leonardo da Vinci alprogramhoz és az LLP centralizált programjaihoz kapcsolódó bármilyen típusú pályázatot benyújtani szándékozó intézmények számára – pályázatuk megírását elősegítendő – előkészítő partnerlátogatás vagy önköltséges partnerkereső szemináriumon való részvétel támogatására.

 

Pályázhatnak: a Leonardo da Vinci alprogramhoz és az LLP centralizált programjaihoz kapcsolódó bármilyen típusú pályázatot benyújtani szándékozó intézmények

Kiíró: Európai Bizottság

Pályázatkezelő: Tempus Közalapítvány

Beadási határidő: 2012. május 31., szeptember 6 és 27., október 18., november 29.

Pályázati feltételek:

 • Egy intézmény vagy pályázó szervezet egy évben csak egyszer részesülhet támogatásban.
 • A maximálisan elnyerhető támogatás kiutazónként 1000 euró.

A támogatás fedezi az útiköltségeket, és hozzájárul a külföldön való megélhetés (szállás, étkezés) költségeihez.

 • A támogatásra a szakképzésben érintett valamennyi intézmény pályázhat.
  Az előkészítő látogatás keretében legfeljebb 5 napos (4 éjszakás) külföldi tartózkodás támogatható egyszeri kiutazással.
 • Leonardo előkészítő látogatásra azon intézmények nyújthatnak be pályázatot, amelyeknek az elmúlt három pályázati évben nem volt nyertes Leonardo projektjük.

Ezen szabály alól kivételt képeznek azok a szervezetek, amelyek az új projekt keretében olyan a nemzeti és ágazati képesítési rendszerek fejlesztését kívánják támogatni mint az Europass, az ECVET és az EQUARF rendszerek valamint az európai képesítési keretrendszer (EQF). A tervezett projekteknek e keretprogramok elemeinek tesztelését és végrehajtását kell megcélozniuk.

 • Az ECVET (Európai Szakoktatási és Szakképzési Kreditátviteli Rendszer) témájának jobb megismeréséhez hasznos lehet az Európai Bizottság ECVET hálózatának honlapja.
 • Ugyanahhoz a közvetítő intézményhez évente maximum 5 új intézmény szervezhet látogatást.
 • A pályázathoz mellékelni kell a fogadó intézmény által kiállított fogadó nyilatkozatot. A fogadó nyilatkozat formai kritériumai: lehetőség szerint fejléces papírra készüljön, szerepeljen rajta a fogadó intézmény és a kiutazó(k) neve, a kiutazás pontos időtartama (-tól, -ig), illetve a fogadó szervezet képviselőjének aláírása.
  Partnerkereső szeminárium esetén nem kell fogadó nyilatkozatot csatolni a pályázathoz.

További információ:

Tempus Közalapítvány
1093 Budapest, Lónyay u. 31.
Infóvonal: (06 1) 237 13 20
E-mail: info@tpf.hu

Web: http://www.tka.hu/