palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Lezárult a Bringázz a Munkába akció 2009 tavaszi fordulója

kvvm pályázatokA Margitszigeten jöttek össze egy közös piknikre a Bringázz a Munkába! résztvevői, hogy együtt ünnepeljék meg az akció sikeres tavaszi fordulóját. Az eredményhirdetés után egész délután bringóhintós szlalomverseny, autóhúzó-verseny és helyben- kerékpáros sprintverseny várta az odalátogatókat.

Kling István környezetvédelmi és vízügyi államtitkár az eseményen elmondta, a zöldtárcának is fontos, hogy felhívják a figyelmet a fenntartható városi közlekedés kialakításának fontosságára. Az államtitkár rámutatott, külön büszkeség számára, hogy a KvVM 12 csapata a tavaly őszi és az idei tavaszi fordulóban összesen 12896 km-et tekert: ez közel annyi, mint Föld egyenlítői átmérője. Kollegáink így 2400 kg CO2 kibocsátását és 270 liter benzin elégetését takarították meg, miközben ők maguk közel 300ezer kalória elégetésével javították kondíciójukat.

Az április 6. – május 8. közötti tavaszi fordulóban egyéni nevezők vagy maximum ötfős csapatok indulhattak. A szervezők adatai szerint idén tavasszal közel háromszor annyian vettek részt az akcióban, mint ezelőtt: 600 cég 22000 munkavállalója jelentkezett, a letekert kilométerek száma meghaladja a kétmilliót. Ezzel több mint 430 tonna szén-dioxidtól kíméltük meg környezetünket, amely egy majdnem Margitszigetnyi erdő CO2 felhasználása 1 év alatt.
Az országos Bringázz a Munkába! akció a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium közreműködésével a Magyar Kerékpárosklub szervezésében valósul meg a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium hozzájárulásával.
(kvvm)