palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

MAF Társadalmi Befektetések Díj 2012

Társadalmi profit, üzleti haszon – újra indul a MAF Társadalmi Befektetések Díj pályázata. Ismét pályázhatnak a hazai vállalatok a Magyar Adományozói Fórum által meghirdetett MAF Társadalmi Befektetések Díjra, amely a legkiemelkedőbb hazai támogatási programokat értékeli az innováció, a partnerség és az elért hatás szempontjai alapján.

2012 májusától jelentkezhetnek újra a hazai cégek a Magyar Adományozói Fórum által 2006-ban alapított MAF Társadalmi Befektetési Díj pályázatára, amelynek minőségi alapokra fektetett, az innováció, a partnerség és a hatás dimenzióit vizsgáló szempontrendszere a hazai nagyvállalatokat képviselő IMPAKT csoport segítségével került kialakításra. Az IMPAKT csoport 2012-ben már 16 hazai nagyvállalat (CIB Bank Zrt, Coca-Cola HBC Magyarország Kft., Ericsson Magyarország Kft.,  ERSTE Bank Hungary Zrt, Holcim Hungária Zrt., KPMG Tanácsadó Kft., K&H Csoport, Magyar Telekom, MOL Nyrt., OTP Bank Nyrt., Provident Pénzügyi Zrt., Raiffeisen Bank Zrt., Richter Gedeon Nyrt, sanofi Zrt.,  Tesco-Global Áruházak Zrt, Vodafone Magyarország) társadalmi befektetésekkel foglalkozó szakembereit tömöríti.

„A pályázat meghirdetésének és a díj átadásának legfontosabb célja, hogy a példaértékű programok elismerésével, bemutatásával arra ösztönözzük a hazai vállalati szektor képviselőit, hogy támogatásaikat stratégiai alapokra helyezve, proaktívan közelítsék meg.”- mondta el Dr. Molnár Klára, a Magyar Adományozói Fórum igazgatója. „Ugyanis a társadalmi befektetések professzionális módszereinek és gyakorlatának széles körű elterjedésével nemcsak a szektorok közötti eredményesebb összefogás valósulhat meg, de megsokszorozódhat a támogatások értéke is, profitot teremtve a társadalom és a vállalkozások számára egyaránt.”

A MAF Társadalmi Befektetések Díj az egyetlen a hazai vállalatok társadalmi felelősségvállalását elismerő szakmai díjak között, amely a CSR tevékenységeken belül kifejezetten a vállalatok önálló támogatói programjait értékeli, így a már évek óta aktív és nagy tapasztalatokkal rendelkező cégek mellett a társadalmi befektetések terén még frissnek számító kezdeményezéseket indító nagyvállalatok és KKV-k is sikerrel mérettethetik meg magukat.

A MAF pályázatára továbbra is térítésmentesen jelentkezhet minden vállalat 2012. július 3-ig.

A MAF Társadalmi Befektetések Díj pályázatán indulni szándékozó vállalatok és partnereik számára a pályázati anyagok elkészítéséhez nyújtott segítségként a MAF konzultációs lehetőséget biztosít június 7-i workshopján. Továbbá az érdeklődők május végétől a MAF honlapján elérhetik a 2011-es pályázat díjazott programjainak esettanulmány gyűjteményét.

A MAF Társadalmi Befektetések díj 2012 októberében az alábbi kategóriákban kerül kiosztásra:

  • MAF Leginnovatívabb Támogatói Program Kategória
  • MAF Legsikeresebb Partneri Együttműködések Kategória
  • MAF Legnagyobb Hatást Elérő Támogatói Program Kategória
  • MAF Az Év Legkiemelkedőbb Támogatói Programja Kategória

A Magyar Adományozói Fórum által felkért bíráló bizottság tagjai:

  • Erős Antónia – az RTL Híradó műsorvezetője, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója
  • Füzesy Tamás – az Erőforrás Alapítvány/ United Way Magyarország ügyvezetője
  • Hargitai Lilla- a Médiaunió Alapítvány ügyvezető igazgatója
  • Nagy Bálint – az IBS marketing tanszék vezetője
  • Svékus Márton – a Common Purpose igazgatója

Letölthető dokumentumok:

tarsadalmi_befektetesek_dij_2012_palyazati_urlap

A részletes pályázati kiírás és űrlap a MAF weboldalán érhetők el: http://www.donorsforum.hu/hu/szolgaltatasok/maf-tarsadalmi-befektetesek-dij/2012

A június 7-én tartandó konzultációs lehetőség részletei az alábbi linken olvashatók: http://donorsforum.hu/hu/szolgaltatasok/maf-akademia/2012-junius-7

További információ:

Magyar Adományozói Fórum
www.donorsforum.hu