palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Magyar a Marson – A NapvilágNet országos ifjúsági esszéíró pályázata

napvilag_logoA Napvilág.Net Kulturális Hírportál és Online Magazin pályázatot ír ki 10-14, valamint 14-18 éves diákok számára az ország rövid bemutatása témakörében. Olyan írásokat vár a szerkesztőség, amelyek egy, Magyarországról még sosem hallott idegennek is átfogó képet alkotnak hazánkról.
A pályázó diákok a fogalmazást úgy írják meg, mintha egy küldöttség részeként kellene előadást tartaniuk arról, milyen ország Magyarország, miért jó itt élni, mik a szokásaik az itt élőknek. Mindezt úgy, hogy ne történelmi felsorolás legyen, ne foglalkozzon napi politikával és gazdasági ügyekkel.

Formai követelmények:

– minimum 3000, maximum 6000 karakter
– doc vagy rtf fájl
– másfeles sorköz, sorkizárt elrendezésben
– 12-es Times New Roman betűtípus

A szerkesztők felhívják minden jelentkező figyelmét, hogy ezen formák valamelyikének be nem tartása a pályázat érvénytelenségét vonja maga után!

Nyeremények (a 10-14 és a 14-18 éves kategóriában is):

  • családi belépő a Challengeland Csillebérc kalandpályára (www.kalandpalya.hu, 1121 Budapest Konkoly Thege Miklós út 21.)
  • családi belépő a Magyar Nemzeti Múzeum kiállítására (www.hnm.hu, 1088 Budapest, Múzeum krt. 14-16.)

A csatolt fájlnak tartalmaznia kell a pályamű elnevezését, a szerző polgári nevét, művésznevét (ha van), telefonos és email elérhetőségét, életkorát, valamint az iskolát amelynek tanulója.

Beadási határidő: 2009. április 20.

Cím: palyazat[kukac]napvilag[pont]net

(Forrás: napvilag.net)