palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Magyar Rádió Drámapályázat

mr-logoA közszolgálati rádió pályázatot hirdet kortárs íróknak, rádiójáték, illetve színpadi feldolgozásra is alkalmas drámai művek megírására.  „Az MR számára fontos misszió új, eredeti kulturális értékek létrehozása, ezen belül a kortárs magyar irodalom erősítése. Ennek legmegfelelőbb formája az, ha új művek létrejöttét kezdeményezzük és támogatjuk. Ennek szellemében indítjuk útjára a drámapályázatot” – mondta Such György, a Magyar Rádió (MR) elnöke. „A legjobb műveket a rádiós premiert követően felkínáljuk bemutatásra színházaknak is. Az általunk felajánlott jelentős pályadíjak az érdeklődő színházak számára megkönnyíthetik a színpadra állítást, hiszen tőlünk térítésmentesen kapják meg a darabokat.” – tette hozzá Such György.

Nyertes pályázat!!!!!!

http://palyazatok.org/a-magyar-radio-dramapalyazat-nyertes-palyazata/#more-10461

„A pályázatra olyan szövegkönyveket várunk, melyek magas irodalmi színvonalon ragadják meg korunk problémáit, hangulatait, életérzését” – mondta Solténszky Tibor az MR1-Kossuth Rádió Művészeti és Produkciós Szerkesztőségének vezetője.

A pályázat nyílt és jeligés, azon bárki nevezhet, magyar nyelven írott, új irodalmi művel. Pályázni bármely műfajban (pl. tragédia, szomorújáték, komédia, bohózat) lehet, de más pályázatra vagy felkérésre született írások jelen pályázatra már nem nevezhetők.

A pályaműveket neves művészekből és szakemberekből álló zsűri bírálja el. A zsüri tagjai: Bereményi Géza, Gothár Péter, Marton László, Molnár Piroska, Radnóti Zsuzsa, Vidnyánszky Attila, és Solténszky Tibor. Döntését a zsűri a tervek szerint 2010. március 27-én, a Színházi Világnapon hirdeti ki.

Az MR hagyományosan a legjelentősebb irodalmi, drámai tartalom-előállító médiavállalat. Évente átlag 40-60 igényes rádiós irodalmi adaptáció, illetve rádiójáték hangfelvétele készül itt évek óta. Ebben az évben már elkészült több mint 40 hangjáték és irodalmi feldolgozás, ebből 37-et az ORTT Műsorszolgáltatási Alapja támogatott. Az őszi szezonban még újabb 15-20 műsor felvételét tervezzük saját erőből.

„A rádiójáték, a művészi felolvasás jelentős törzsközönséget tudhat magáénak. A hangoskönyvek megjelenésével, az internetes letöltések korában a műfaj nem eltűnőben, hanem felértékelődőben van” – fűzte hozzá az MR elnöke.

A pályázat összdíjazása 4.500.000 forint.

A pályadíjak:

  1. helyezett: 2.000.000.- Forint
  2. helyezett: 1.500.000.- Forint
  3. helyezett: 1.000.000.- Forint

A pályaművek beérkezési határideje: 2010. február 15.

Letölthető dokumentum

Forrás: MR