palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Magyar szellemi alkotások hazai és külföldi iparjogvédelmi oltalmának támogatása

A Kutatási és Technológiai Innovációs Alap keretében megjelent a „Magyar szellemi alkotások hazai és külföldi iparjogvédelmi oltalmának támogatása” című pályázat. A konstrukció célja a szellemi alkotások hazai vagy nemzetközi iparjogvédelmi oltalmát szolgáló tevékenységek támogatása. Az Új Széchenyi Terv felhívására maximum 600 ezer, ill. 2 millió forint nyerhető el, többek között találmányok szabadalmaztatására.


A felhívás 200 millió forint keretösszeggel kerül kiírásra. Hazai iparjogvédelmi tevékenység esetén maximum 600 ezer forint, míg külföldi oltalomszerzéssel és fenntartással kapcsolatos pályázat esetében legfeljebb 2 millió forint támogatás ítélhető oda.

(Meghosszabbított határidő) Pályázatok benyújtása 2012. december 10-től a keret kimerüléséig folyamatosan,  2013. december 31-ig  de legkésőbb a rendelkezésre álló pénzügyi keret kimerüléséig lehetséges.

Kódszám: IPARJOG_12

Támogatást csak olyan pályázó kaphat, aki

hazai oltalomszerzéssel kapcsolatos pályázat esetében

  • a találmány vagy a használati minta feltalálója, a növényfajta nemesítője, a formatervezési minta szerzője, illetve jogutódlás esetén ezek jogutódja (szolgálati jellegű szellemi alkotás esetén a munkáltató, egyéb jogátruházás esetén a jogszerző),

külföldi oltalomszerzéssel kapcsolatos pályázat esetében

  • a találmány vagy a használati minta feltalálója, a növényfajta nemesítője, a formatervezési minta szerzője, illetve jogutódlás esetén ezek jogutódja és
  • a külföldi bejelentéssel kapcsolatban az SZTNH-nál tett iparjogvédelmi oltalmi bejelentés elsőbbségét igényelte vagy igényli. 

A pályázatok könnyített eljárással kerülnek elbírálásra és új elemként támogathatók a szabadalmak megelőző előkészítési költségei is.

Letölthető dokumentumok

Csatolt dokumentumok letöltése egyben

További információ: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség tel. (kék szám): 06-40/638-638,
e-mail: nfu@nfu.gov.hu, web: www.nfu.hu/doc/3799