palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Magyarország-Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és a horvát Területfejlesztési, Erdészeti és Vízgazdálkodási Minisztérium pályázatot hirdet a Magyarország-Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében. A határ menti térségben támogatás nyerhető el környezetvédelmi projektekre, a gazdasági és társadalmi összefogást erősítő programokra, de akár K+F tevékenységekre és határon átnyúló oktatási, képzési és csereprogramokra is.

Kik pályázhatnak?
Non-profit szervezetek, többek között helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások, alapítványok, egyesületek, közhasznú társaságok, oktatási intézmények, kamarák. A projektpartnerek között legalább egy magyarországi és egy horvátországi partnernek kell lennie a támogatásra jogosult területről.

Mennyi támogatás áll rendelkezésre?
A pályázati felhívás keretében összesen 11.668.388 euró Közösségi forrás áll rendelkezésre. A projektek Magyarországon az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) és a Magyar Köztársaság, Horvátországban az Előcsatlakozási Támogatási Eszköz (IPA) és a Horvát Köztársaság társfinanszírozásával valósulnak meg.

Hasznos tudnivalók:
A pályázati csomagról még több információt tudhat meg a KTT Információs Napokon, amelyeket a következő időpontokban és helyszíneken szervezünk: 2009. április 8. – Pécs, 2009. április 15. – Kaposvár, valamint 2009. április 16. – Zalaegerszeg.

Hogyan lehet jelentkezni?
A pályázatokat a program Közös Technikai Titkárságához (KTT) kell benyújtani, Budapestre. A beérkezés határideje 2009. június 24., 17:00 óra. A határidőn túl beérkezett pályázatokat érvénytelennek tekintjük.
A felhíváshoz kapcsolódó pályázati dokumentáció, a pályázatok beadásával kapcsolatos tudnivalók és további, részletes információk a www.hu-hr-ipa.com honlapról tölthetők le.
(NFÜ)