palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program

hu-srb-ipa pályázatA Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és a szerb Pénzügyminisztérium pályázatot hirdet a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében. A határ menti térségben támogatás nyerhető el gazdasági és társadalmi összefogást erősítő programokra, környezetvédelmi projektekre, valamint K+F tevékenységekre és határon átnyúló oktatási, képzési és csereprogramokra is.


Kik pályázhatnak?
Non-profit szervezetek, többek között helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások, alapítványok, egyesületek, nonprofit kft/zrt, oktatási intézmények, kamarák. A projektpartnerek között legalább egy magyarországi és egy szerbiai partnernek kell lennie a támogatásra jogosult területről.

Mennyi támogatás áll rendelkezésre?
A pályázati felhívás keretében összesen 16 607 511 euró Közösségi forrás áll rendelkezésre. A projektek Szerbiában az Előcsatlakozási Támogatási Eszköz (IPA), Magyarországon az Előcsatlakozási Támogatási Eszköz (IPA) és a Magyar Köztársaság társfinanszírozásával valósulhatnak meg.

Hasznos tudnivalók:
A pályázati csomagról bővebb információt a Közös Technikai Titkárság által szervezett Nyitókonferencián, illetve Információs Napokon tudhat meg, amelyeket a következő időpontokban és helyszíneken szervezünk:

  • 2009 október 26 – Szeged,
  • 2009 október 28 – Novi Sad (Újvidék),
  • 2009 október 29 – Subotica (Szabadka),
  • 2009 november 3 – Zrenjanin (Nagybecskerek),
  • 2009 november 4 – Baja.

Részletekért kérjük keresse fel a www.hu-srb-ipa.com honlapot.

Hogyan lehet jelentkezni?
A pályázatokat angol nyelven, a program Közös Technikai Titkárságához (KTT) kell benyújtani, Budapestre. A benyújtás határideje 2009. december 31. A határidőn túl benyújtott pályázatokat érvénytelennek tekintjük.

A felhíváshoz kapcsolódó pályázati dokumentáció, a pályázatok beadásával kapcsolatos tudnivalók és további, részletes információk a www.hu-srb-ipa.com honlapról tölthetők le.

Letölthető dokumentumok:

application packages

Forrás: www.hu-srb-ipa.com, NFÜ