palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Malter Vándor Filmfesztivál pályázat

A Malter Filmfesztivál rövid és egész estés filmek nevezését várja, amiket egy vándormozi során több fesztivál közönségéhez is eljuttat. A beérkezett műveket filmes zsűri értékeli és az ősz folyamán hivatalos díjátadó során jutalmazza. A beválogatott filmek a következő fesztiválokon kerülnek levetítésre: Bánkitó Fesztivál, Campus Fesztivál, Ördögkatlan Fesztivál, Kerekdomb Fesztivál.

A filmek megismertetése a közönséggel, az alkotások promótálása közösségi oldalainkon közelebb viheti a filmek készítőit az ismeretség felé, és felkeltheti a forgalmazók, ügynökök és gyártók figyelmét.

Tavasszal pedig az előző év legjobb filmjei további vetítéseken vesznek részt.

Figyelem!
A Bánkitó Fesztiválra azok a filmek kerülnek be a legnagyobb eséllyel, amelyek kritikusan gondolkoznak a magyarságról, az identitásról, illetve a „hazaszeretet” és a „nemzetterápia” fogalmairól. Keressük azokat az alkotásokat, amik történelmi traumákkal, kulturális örökséggel és hagyományokkal foglalkoznak.

Díjak / Awards & Prizes
a 2019-es évben kiosztásra került díjak:

A DMJV Önkormányzata által biztosított 500.000 forint a három fődíjas között oszlott meg

  • III. legjobb film
  • II. legjobb film
  • I. legjobb film

Az első három helyezett illetve a közönség kedvenc film egyaránt kapott szobrot Szabó Károly, képzőművésztől.

  • Közönségdíj
  • Dehir.hu díja:
  • Hajdú Online díja
  • kulter.hu díja
  • Alföld Televízió díja
  • FM90 Campus Rádió díja

Pályázati szabályzat és felhívás

A 7. MALTER VÁNDOR turné július 8-án indul és októberig több magyar fesztiválon fog zajlani (Bánkitó, Campus, Ördögkatlan, Kerekdomb).

MALTER FILMFESZTIVÁL az alábbi kategóriákban fogadja el a nevezést: rövid és egész estés fikció, dokumentum, animáció, filmetűd.

Körülbelül 50 rövidfilmet és 10 egész estés filmet van lehetőségünk levetíteni (MP4, Pro Res vagy HD Cam / SR formátumban, a díjátadó ünnepségre pedig DCP formátumban). Mindegyik beválogatott film lejátszásra kerül az összes állomáson.

A pályázatra 2019 január 1. után készült alkotásokkal lehet nevezni. Azokat a filmeket, amelyek az idei évben elérhetőek online felületen, vagy megvásárolhatóak valamilyen hordozón, nem élveznek prioritást.

A nagy- és kisfilmek mellé érdemes angol feliratot is csatolni, így az esetleges külföldi fesztiválozók is könnyebben élvezhetik a vetítéseket.

A fesztivál nem tud vetítési díjat fizetni. Ugyanakkor úgy gondoljuk a filmek megismertetése a közönséggel, az alkotások promotálása közösségi oldalainkon közelebb viheti a filmek készítőit az ismeretség felé, és felkeltheti a forgalmazók, ügynökök és gyártók figyelmét.

A MALTER FILMFESZTIVÁL közönségszavazás mellett szakmai zsűrit is felkér, akik díjazzák a legjobb filmeket.

Nevezési díj nincs.

Beküldési / Jelentkezési határidő

A program összeállítói minden filmet meg kell nézzenek. Így legalább egy zárt online linket vagy egy előzetes kópiát kell küldjetek 2020. június 10-ig. Minden filmet lássatok el címmel, játékidővel és az értesítési címetekkel.

A filmeket a következő címekre várjuk bármilyen file megosztóval, lehetőleg mp4 formátumban:  malterblog@gmail.com

Minden előzetes képi és sajtóanyag bekerül a fesztivál archívumába.

Ha alkotásodat elfogadtuk, visszajelzünk, amilyen hamar csak lehet. Kijelentjük, hogy a filmekből az idei állomásonkénti vetítés után az alkotásokat nem terjesztjük tovább és azokról nem készítünk másolatokat.

Ha a beküldött anyag esetleg megsérül, a fesztivál szervezői nem tudnak felelősséget vállalni az esetleges anyagi károkért. Ezért kérjük, soha ne eredeti kópiát küldjetek. Hibás vagy sérült fájlok esetén a szervezők e-mailben kérhetnek újraküldést.

Ha egy film nevezésre kerül, visszavonni nem lehet. A nevezés megtörténtekor az alkotók egyetértenek az előző szabályokkal és a filmek fesztiválon való vetítésével.

Malter Vándor Filmfesztivál pályázat