palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Már tízezernél több család igényelte meg a falusi CSOK konstrukciót

CSOK használt lakásokra

A falusi CSOK alig egy évvel ezelőtt indult meg, és tartós népszerűségnek örvend a lakosság körében. Már tízezernél is több család, 54 milliárd forintot meghaladó értékben igényelte meg az otthonteremtési támogatást.

A Hellovidék.hu összesítése szerint legtöbben a Pest megyei Pilisszentkereszt község iránt érdeklődtek. A Hello Vidék a kezdetektől nyomon követte a programban szereplő településeket az általuk készített falusi CSOK aloldalon keresztül. A látogatottságot elemezve megállapították, hogy a kattintások szerint Pest megye a legnépszerűbb, amelyet Fejér és Győr-Moson-Sopron megye követ .

Meglepő, de az 5. legkeresettebb Borsod-Abaúj-Zemplén megye.

A szakértők szerint a keleti országrész ingatlanpiacán fellendült a kereslet, amelyet Gyopáros Alpár a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos a budapesti évértékelő sajtótájékoztatón megerősített: a beadott igénylésszámok szerint Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár Bereg, Baranya, Heves és Nógrád megye kistelepülései iránt a legnagyobb az érdeklődés.
A falusi CSOK egy olyan otthonteremtési konstrukció, amely csak 2486 magyarországi településen biztosít támogatást családok számára. Különféle támogatási célokra bontható, és az egy éves mérleg szerint a kérelmek 52 százaléka használt ingatlan vásárlására és korszerűsítésére irányult. Meglévő otthon bővítésére pedig az igénylők 48 százaléka fordította az összeget.

A Hello Vidék által készített statisztika szerint a TOP 10 legnépszerűbb hazai település a következő:
1. Pilisszentkereszt
2. Sződ
3. Perbál
4. Zsámbok
5. Tök
6. Görbeháza
7. Pannonhalma
8. Balaton
9. Szigetcsép
10. Balatonkenese
A tavalyi évben a legnépszerűbb települések között volt Vácszentlászló, Mikepércs, és Nyíregyháza