palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Megnyílt a Mártélyi Kalandpark

mártély kalandparkKalandpark nyílik a Mártélyi Tájvédelmi Körzetben. A festői szépségű tájhoz illeszkedő park egy közel 50 millió forint értékű turisztikai fejlesztés részeként valósul meg, amelyet pályázati forrás segítségével finanszíroz a hódmezővásárhelyi önkormányzat.

Szerda délután megnyitotja kapuit a Kalandpark Mártélyon: a gyermekek egy közel 20 méteres drótkötélpályán, tibeti függőhídon, mászófalon, mászóhálón és kötélalagúton tehetik próbára az ügyességüket. A kevésbé kalandvágyó fiatalok a megnyitóünnepség napján kézműves foglalkozásokon vehetnek részt az oktatóközpontban.
A park kialakítása a Hódmezővásárhelyet Mártéllyal összekötő kerékpárút és a Mártélyi Üdülőterület aktív turisztikai fejlesztésének keretében valósult meg, amelyre a vásárhelyi önkormányzat – ugyanennyi saját forrást felhasználva – 25 millió forint uniós támogatást nyert. Az összesen 50 milliós beruházás során pihenőhelyek épültek a két települést összekötő kerékpárút mentén, felújult a vásárhely határán lévő Vámház épülete, amelyben tájtörténeti kiállítás létesül a nyár folyamán, de jelentősen bővült a Bodnár Bertalan Oktatóközpont eszközparkja is: a jövőben túrakenuk és GPS nyomkövető eszközök segítségével ártéri kincsvadászaton vehetnek részt az oktatóközpontba látogatók, amely során játékos kincskeresés közben fedezhetik fel a Tisza árterének páratlan szépségét.
A Hódmezővásárhelyhez tartozó, a Dél-alföldi régió egyik legjelentősebb természeti értékét képviselő Mártélyi Tájvédelmi körzetben így tartalmas pihenést tölthetnek az aktív kikapcsolódást választó családok már az idei szezondan is.

A  Kalandpark ünnepélyes megnyitójára, egyben a turisztikai fejlesztés ismertetésére 2009. július 22-én kerül sor 14 óra 30 perckor a Bodnár Bertalan Oktatóközpont mellett. A parkot megnyitja: dr. Lázár János polgármester, országgyűlési képviselő.

Forrás: http://onkormanyzat.mti.hu/Pages/News.aspx?ni=1461