palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

„Mert kutatni mindenki szeret…”- tudománykommunikációs esszé, rajz- és fotópályázat

kutatok a netenA NanoTudomány Nemzetközi Közössége – folytatva az elmúlt évek hagyományait – esszé, rajz és fotópályázatot hirdet középiskolásoknak és egyetemistáknak „Mert kutatni mindenki szeret…” címmel, kapcsolódva a KUTATÓK A NETEN 2014 – IV. Kutatói Blog és Weboldal Találkozóhoz (2014. november 10-16.).

Az idei pályázat azt a célt tűzte ki, hogy feltérképezze a középiskolások és kezdő egyetemisták körében legkedveltebb tudománynépszerűsítő programokat, internetes portálokat, rendezvényeket. A benyújtott pályaműveknek egy-egy, a pályázó érdeklődési körére jelentős hatást gyakorló, pályaválasztását befolyásoló tudománynépszerűsítő – az iskolai tanórákhoz szorosan nem kötődő – programot, rendezvényt vagy internetes portált kell bemutatnia.

A pályázat két kategóriában zajlik:

  • I. kategória: középiskolások (14 év felett)
  • II. kategória: főiskolai/egyetemi hallgató

A pályázat témái:

  • tudománynépszerűsítő programmal, rendezvénnyel, weboldallal kapcsolatos szabadon választott témájú esszé: A témakörben a pályázat terjedelme I. kategóriában legalább 3 gépelt oldal, II. kategóriában legalább 5 gépelt oldal.
  • rajzpályázat: A pályaművekhez maximum 1 gépelt oldalnyi magyarázatot kell mellékelni, mely részletezi a tudománynépszerűsítő program, rendezvény vagy internetes tartalomhoz történő kapcsolódást.
  • fotópályázat: A pályaművekhez maximum 1 gépelt oldalnyi magyarázatot kell mellékelni, mely részletezi a tudománynépszerűsítő program, rendezvény vagy internetes tartalomhoz történő kapcsolódást.

 A fotókat, rajzokat és a szöveges pályázatokat elektronikus formában várjuk, beküldési határidő: 2014. október 31.

A pályázati űrlapot a www.kutatok.net/palyazat címen lehet online kitölteni, a pályaműveket elektronikus úton az editor@nanopaprika.eu címre küldjék.

A munkákat felkért szakmai zsűri értékeli, kategóriánként a legjobbnak ítélt első három helyezett tudománynépszerűsítő könyvjutalomban részesül. A legnívósabb pályamunkák feltöltésre kerülnek a Kutatók a Neten web- és Facebook-oldalára.

Kapcsolat:

Kutatók a Neten 2014 – The International NanoScience Community

Web: www.kutatok.net, www.nanopaprika.eu

Kapcsolat: editor@nanopaprika.eu