palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Mesél a bánki erdő pályázat kiállításon való részvételre

banki_erdo_palyazatFELHÍVÁS KIÁLLÍTÁSON VALÓ RÉSZVÉTELRE, MELY A MESÉK VILÁGÁN KERESZTÜL VEZET EL A KÜLÖNBÖZŐ KULTÚRÁK PÁRBESZÉDÉIG. A cigány főhős, Zóga a magyar népmese világába csöppen. Hogyan folytatódik ez a mese, melyben találkozik Tündér Ilonkával? Vagy épp Fehérlófia kerül bele egy cigány mesébe! Milyen próbatételek várnak rá? – adják az ötleteket a kiállítás szervezői. A Bánkitó Fesztivál összművészeti, multikulturális rendezvény, mely idén második alkalommal, 2010. augusztus 5. és 8. között kerül megrendezésre. A fesztivál egyik fő célkitűzése a hazánkban élő különböző kultúrák, kisebbségek, szubkultúrák bemutatása, megismerése, és a köztük lévő párbeszéd létrejöttének a segítése.


A fesztivál kereteiben szervezett Mesél a bánki erdő című kiállításra bárki jelentkezhet. Olyan műveket várnak, ahol a pályázó maga alkotta meg a saját meséjét a cigány, a magyar vagy más népi kultúra mesevilágának klasszikus elemeit, motívumait felhasználva. (Segítségként a Bánkitó Fesztivál blogján mesetár áll rendelkezésre.)

Technikaként szinte bármi választható: festmény, fotó, grafika, szobor, installáció, film, animáció, textil stb. Egy személy maximum három művel pályázhat.

A kiállítás a fesztivál ideje alatt – 2010 augusztus 5 és 8 között – lesz látható, majd ősszel a Gödör Klubba vándorol a tárlat. A kiállítás anyagából 2011 folyamán katalógus készül. A kiállító alkotói ingyenes bérletet kapnak a Bánkitó-i Fesztiválra.

A kiállításra szánt anyagok leadási határideje 2010 július 11.

A kiállítók kérik, hogy a részvételi szándékot mindenki minél előbb jelezze, illetve küldje el a katalógushoz szükséges rövid önéletrajzot az alábbi e-mail címre:
meselabankierdo@gmail.com
Telefonos elérhetőség és egyéb felvilágosítás:
Balázs Anna: (20) 212-18-16
Gottfried Juli: (20) 924-02-82
Perczel Juli: (20) 770-07-88

Blog info+masetár:
www.meselabankierdo.blog.hu
A Bánkitó Fesztivál honlapja:
www.tekerjatora.hu

Letölthető plakát