palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Mesélő macskakövek, Budapesti történetek novellapályázat

beszelo macskakovekAz Evokáció Produkciós Iroda és Kiadó „Mesélő macskakövek, Budapesti történetek” címmel novellapályázatot hirdet.

Várnak minden olyan hétköznapi történetet, amely kapcsolatban van Budapest múltjával, jelenével, vagy jövőjével! A pályázat célja, hogy lehetőséget adjunk olyan amatőr, illetve profi íróknak, akik valamit el szeretnének mondani az életükről és a főváros (vagy valamely városrésze) ebben játszott szerepéről.

Beküldési határidő: 2014. május 30.

A pályaműveket a  www.palyazat@evokacio.hu  címre várják MS Word.doc formátumban. A fájl nevébe írja bele nevét vagy írói álnevét.

Részvételi feltételek

Pályázók köre: Bárki, akinek van egy jó története a városhoz kapcsolódóan.

Terjedelem: maximum 10 000 leütés (karakter, szóközökkel). Egy szerző maximum három pályaművel nevezhet.

Díjazás:

A pályaműveket elismert szakemberekből álló, független szakmai zsűri bírálja el.

A pályázat első három helyezettje pénzjutalomban részesül:

  • I. helyezett: 15 000 Ft;
  • II. helyezett: 10 000 Ft;
  • III. helyezett: 5 000 Ft;

A legjobb pályaművekből a Evokáció Produkciós Iroda és Kiadó novellás antológiát jelentet meg. A megjelent kötetből egy példányt adnak minden olyan szerzőnek, akinek a művét a zsűri beválogatta.

Egyéb feltételek

Nevezési díj: 2500 Ft novellánként.

A nevezési díjat a Evokáció Produkciós Iroda és Kiadó Kft. Raiffeisen Banknál vezetett 12011069-01430687-00100002 számú bankszámlájára kérjük átutalni a pályamű beküldésével egyidejűleg.

A nevezési díjat feladhatja postai sárga csekken is amelyet kérésre posta címére küldünk. Közlemény rovatba kérjük minden esetben írják be a szerző nevét és hogy „Budapesti történetek”!!

Jogi és szerzői jogi feltételek:

A pályázaton résztvevők a pályamű(vek) beküldésével, a nevezési díj befizetésével automatikusan elfogadják a kiírás feltételeit. A pályázó pályázata beküldésével feltétlenül és visszavonhatatlanul felhasználási jogot engedélyez a Evokáció Produkciós Iroda és Kiadó részére – kizárólagosan, teljes körűen, korlátozásmentesen és ingyenesen – az általa készített műre vonatkozó valamennyi, a Szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény III. fejezetében meghatározott vagyoni jog és az ott felsorolt összes felhasználási forma vonatkozásában.

A pályázó hozzájárul, hogy művét az Evokáció Produkciós Iroda és Kiadó egyszeri alkalommal könyv formájában megjelentesse!

Az Evokávió Produkciós Iroda és Kiadó a kötet megjelenését követően egy könyvbemutatót tart, amelyen szakképzett színművészek mutatnak be részleteket a legizgalmasabb írásokból.

A könyvbemutató időpontjáról és helyszínéről egy későbbi időpontban értesítjük a Tisztelt Alkotókat.