palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Mézeskalács készítő verseny

mézeskalács készítő verseny„Mézeskalács Kapu Napja” – Karácsonyi készület – Művészek a templomkerítésért. Mézeskalács készítő verseny. A verseny célja, tegyük ami valóban boldoggá tesz. A fogyasztói társadalomnak receptjei vannak a boldogságra, de már a recept is kényszer, a legszemélyesebb területen akarja az embert sémába szorítani. A művészet lehetővé teszi, hogy időt és bátorságot vegyek magamnak személyes boldogságom megvalósítására. Alkalmat kínálunk erre, hogy ne egyszerűen a valóságot másoljuk, hanem „égi mását”, létezésünk mélyebb értelmét mutassuk be. Ha időt áldozok rá és belemerülök ebbe a sajátos szépségbe, akkor karácsony üzenetét is közvetíteni tudom: megnyílt az ég kapuja, megszületett-velünk az Isten!


A verseny fővédnöke:
Molnár Ágnes Fejlesztési és Koordinációs Államtitkár, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Média tudósítók: Duna tv, MIKOM Kft.(Miskolc), Diák tv (Kazincbarcika), Szent István Rádió
A verseny helye: Szent Péter Görög Katolikus Templom és templomkert, Sajószentpéter
A verseny ideje: 2010. december 18. szombat 14.00 óra

A verseny témája:
A profik számára: a sajószentpéteri görög katolikus templom vagy a karácsony története.

Amatőrök számára:
Ami a lelkükből fakad.

Pályázati művek:
pályázni előre elkészített műalkotással lehet. Sík vagy térbeli munkákat várunk. A versenyen csak saját pályaművel lehet indulni.

A pályaművek mérete: sík, maximum 60 cm; térbeli, maximum 30x30x30 cm

Beadási határidő: 2010. december 18. 14.00 óra (Görög Katolikus Templom, Sajószentpéter)

Postacím:
3770 Sajószentpéter, Vörösmarty u. 12.

Díjazás:

kategóriák: profik és amatőrök.
A profiknál az 1-3 helyezett pénzdíjazásban (30-15-10 ezer ft), az amatőrök konyhai kisgépek, eszközök díjazásban részesülnek.

Eredményhirdetés:
18.00 óra

Profi:
profinak nevezhető az elhivatott, a magyar néprajzi kultúrában otthonosan mozgó, munkáit a szakmai zsűri előtt rendszeresen bemutató kézműves alkotó, a Népi Iparművész, illetve a Népművészet Mestere. Az ezen a területen alkotók lehetnek könyvtárosok, pedagógusok, vagy egyéb területen dolgozók, de nem feltétlenül vállalkozók.
Amatőr: amatőr kategóriába tartoznak a lelkes háziasszonyok, és azok a fiatalok, akik szívesen megpróbálják magukat a megmérettetésben.
Egyebek: Arra kérjük a versenyzőket, hogy az elkészült pályaműveket adományozzák a sajószentpéteri görög katolikus egyház részére, ezzel hozzájárulnak a templomkerítés továbbépítéséhez, amely keresztény jelképeket fog tartalmazni. Akik a templomunkat készítik el pályaműként a www.szentpeter.hu web címen találhatnak fotókat.

Információ:

www.szentpeter.hu

Barta József 06-20-7774138,
bartaj64@gmail.com