palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Mikro-, Kis- és Középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása pályázat

szechenyi 2020Pályázat a a mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása érdekében. A vállalkozások külföldi piacokra kijutását célzó felhívás célja mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása külföldi kiállításokon és vásárokon való megjelenésben, árubemutatók és üzletember találkozók megszervezésében.

A kiírás célcsoportját azok a vállalkozások képezik, amelyek magasan feldolgozott, végfogyasztásra szánt termékekkel kívánnak megjelenni a külpiacokon. A felhívás célcsoportjába azon vállalkozások (és vállalkozók) tartoznak, amelyek hozzáadott értéknövekedési potenciállal vagy exportnövekedési potenciállal bírnak, a fejlesztésük eredményeként helyi, nemzeti, de főleg nemzetközi hálózatokba kapcsolódnak be vagy részvételük intenzitása ilyen tekintetben növekszik.

A rendelkezésre álló forrás
A Felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 1,5 Mrd forint. A támogatott támogatási kérelmek várható száma 250 – 300 db.

Támogatást igénylők köre

  1. mikro-, kis- és középvállalkozások,
  2. melyek éves átlagos statisztikai állományi létszáma a támogatási kérelem benyújtását megelőzőlegutolsó lezárt, teljes üzleti évben minimum 10 fővolt,
  3. melyek magas szinten feldolgozott terméket előállító iparágak vállalkozásai (pl.: a szolgáltató szektor, az építőipar és bányászat kivételével), amelyek hozzáadott értéknövekedési potenciállal vagy exportnövekedési potenciállal bírnak, a fejlesztésük az  „Ágazati fókusz” című mellékletben foglalt tevékenységek valamelyikéhez kapcsolódik, és
    a fejlesztés eredményeként helyi, nemzeti, de főleg nemzetközi hálózatokba kapcsolódnak be vagy részvételük intenzitása ilyen tekintetben növekszik.

Területi korlátozás:
A projekt megvalósulásának helyszíne a támogatást igénylőbejegyzett magyarországi székhelye, telephelye vagy fióktelepe lehet. A megvalósulási helynek a támogatási kérelem benyújtásáig kell bejegyzésre kerülnie. Nem támogathatóak a Közép-Magyarországi régió területén megvalósuló projektek. A projekt keretében kialakított külkereskedelmi munkakört betöltő munkavállalót a megvalósítás helyszínén kell foglalkoztatni, a munkaszerződésben a munkavégzés helyét egyértelműen meg kell jelölni.

A támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás

A projekt javaslat maximális összköltsége: a projekt elszámolható összköltsége legfeljebb 300 000 000 Ft lehet.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 3 000 000 Ft, maximum 7 500 000 Ft.
A támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 50%-a, de maximálisan a támogatási  intenzitásokra vonatkozó szabályok által előírt érték.

A projektjavaslat benyújtásának határideje: 2014. december 31.

Letölthető dokumentumok

 

 

Bővebb információ: Ha további információkra van szüksége, forduljon bizalommal a Széchenyi 2020 ügyfélszolgálathoz a 06-40-638-638 telefonszámon, ahol hétfőtől csütörtökig 8 órától 16 óráig, pénteken 8 órától 14 óráig fogadják hívását.

Pályázatírás

A pályázati kiírás elérhetősége: Mikro-, kis-, és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása