palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Mire készülsz?! – 23. ARC közérzeti pályázat

Magyarország legnagyobb köztéri kiállítása várja szabad gondolataidat és zseniális vizuális ötleteidet! Alkoss képet, és pályázz! Pályaművedet óriásplakát formátumban készítsd el!…..és jelentkezz!!!

A pályázatok beadási határideje: 2023. július 26. 12.00

Főtéma: MIRE KÉSZÜLSZ?

Vannak, akik szerint a mesterséges intelligencia átveszi a hatalmat, és rabszolgasorba juttatja az egész emberiséget. Ők minden erejükkel azon vannak, hogy minél több tartalmat állítsanak elő a mesterséges intelligencia leleplezésére, és ehhez az összeesküvések hívői mellett a mesterséges intelligencia szolgálatait is igénybe veszik.
Vannak, akik szerint ropira sülünk, és ez, valamint a vele járó tömeges vándorlás fogja kipusztítani az emberiség nagy részét. Ők föld alatti bunkerekben halmoznak fel konzervételt, vizet, gyógyszereket, nagyképernyős tévét, nagy mennyiségű lőszert és annyi fajta fegyvert, amihez lehet golyót kapni az apokalipszis után is.
Mások űrturista prospektusokat nézegetnek, űrruhát készíttetnek maguknak, telket vesznek a Marson, és megpróbálnak olyan fényvédő naptejet beszerezni, ami a kozmikus háttérsugárzás ellen is véd.
Vannak, akik a covidhoz hasonló, de még pusztítóbb világjárványra készülnek, ők őssejtet adnak le, előre kezeltetik magukat minden ellen, és felhalmoznak mindenből. Lesz náluk védőoltás, növekedési hormon, a kék és sárga tablettából egy konténernyi a későbbi szaporodáshoz, meg persze annyi vécépapír, hogy soha többé ne kelljen lemenni az ábécébe egy gigapakkért.
Vannak, akik szerint a nukleáris világháború fogja tönkre tenni a délutánjukat, ők minden bizonnyal sugárvédelmi felszerelésben hajtják álomra a fejüket egy saját oxigénellátással működő sátorban. Vagy egyszerűen csak megveszik Árpádtól az okszigénbunkert, vannak, akik tojnak az egészre, és jól bevásárolnak hétvégére valami akciósat.
Vannak, akik csak vannak, és vannak, akik mást gondolnak az előttünk álló időkről. Szerinted mire érdemes készülnünk, mibe kapaszkodjunk, ha körbevesz a hiszti és a bizonytalanság? Vagy lehet, hogy nincs is hiszti, csak gyorsul az idő, vágtat a technológia, és manipulál a hatalom? Lehet, hogy van ok a bizakodásra, a jókedvre, az optimizmusra, csak meg kéne fogalmazni?

Csapj az unikornisok közé, adj áramot a varázsgömbnek, rázd meg az ötletfát, és alkoss bármi jót, ami kép, szöveg, gondolat, indulat, látomás, szenvedély! Teremts saját világot, adj arcot a holnapnak, üzenj idén is azoknak a százezreknek, akik művedet látva veled gondolkodnak majd arról, hogy mire készüljön az Ember?

Szabadon választott téma: Az alkotói szabadság jegyében a felkínált témán kívül más ötlettel, témával is pályázhatsz szabadon!


ARC+ pályázat:
Budapest 150
Tudjuk, mi történt Budapesttel az elmúlt 150 évben. Te hogy képzeled, mi fog történni a következő 15-ben? Mi fog megváltozni? Mi fog megmaradni? Mi lesz teljesen más, mi lesz olyan Budapesten, amit elképzelni sem tudunk? Válassz egy évet a következő 15-ből és mutasd meg, szerinted a város hol, miben, hogyan fog megváltozni akkorra. Mutasd meg a fantáziádat, a vágyaidat, a fejlődést, a változást, a jövőt, az ötleteidet!

A zsűri által beválasztott – maximum hat – alkotásnak CLP formátumban is rendelkezésre kell állniuk. A zsűrizést követően bekérjük a kiállításra bekerült pályamunkák nagyfelbontású digitális anyagait.
A CLP Vágott és tervezési mérete: 118,5 cm x 175 cm
Felbontás (vágott méretben): min. 100dpi – max. 300dpi
Kifutó nem szükséges. A fontos információt a plakát széleitől 3cm-el beljebb kérjük elhelyezni.
A zsűri által beválasztott – maximum hat – alkotásnak a Budapest Brand Nonprofit Zrt. felajánlja a Budapest 150 díjat, mely elismerés magában foglal egy bruttó 100.000.- Ft összegű díjazást, ezen kívül Budapest Kártyát – mellyel testközelbe kerülnek a fővárosi élmények – és Budapest Tavaszi fesztivál vouchert.

 

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK

Pályázat Kiírója: az ARC Művészeti Szolgáltató Nonprofit Kft.

Jogi és személyi feltételek
o Érvényesen pályázhat minden 18. életévét betöltött természetes személy, jogi személy vagy jogi személyiség nélküli bejegyzett szervezet (ez utóbbi kettő együttesen a továbbiakban: jogi személy).
o Állampolgárság és lakóhely tekintetében a pályázat Kiírója nem köt ki feltételt a pályázókkal szemben.
o Pályázni csoportosan is lehet.
o A pályázat Kiírójának tagjai, tisztségviselői, alkalmazottai, illetve a felsoroltak hozzátartozói és közeli hozzátartozói nem pályázhatnak.

Letölthető dokumentumok

final-23-ARC-palyazati-kiiras

pályázat weboldala

Nevezni 2023 június 22-től – 2023 július 25. 12:00 óráig lehet.

HATÁRIDŐ
A pályázatok leadási határideje: 2023 július 26. 12:00 óra
A határidő után beérkezett pályamunkákat nem áll módunkban elfogadni.