palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

MMA Művészeti ösztöndíj

A Magyar Művészeti Akadémia pályázata három évre szóló, havi bruttó 200.000 forint összegű művészeti ösztöndíj elnyerésére 100 fő részére.

Az ösztöndíjprogram célja − programszerű, három évre szóló − alkotó és előadóművészeti, valamint művészetelméleti tevékenységek támogatása, magas színvonalú művészi és művészetelméleti tevékenységek anyagi feltételeinek megteremtése az alábbi pályázati kategóriákban:

  1. építőművészet;
  2. film- és fotóművészet;
  3. iparművészet és tervezőművészet;
  4. irodalom;
  5. képzőművészet;
  6. művészetelmélet;
  7. népművészet;
  8. színházművészet;
  9. zeneművészet.

Pályázók köre:
A pályázaton részt vehet minden olyan magyarországi adóazonosító jellel rendelkező természetes személy, aki a támogatási időszak kezdetéig (2024. szeptember 1.) már betöltötte 18. életévét, de még nem töltötte be 50. életévét.

Művészeti, művészetelméleti végzettség, szakképzettség a pályázat benyújtásának nem feltétele.

A felhívásra egy pályázó egy pályázatot nyújthat be. Pályázni egyénileg és csoportosan lehetséges.

Ha a pályázati munkaterv megvalósulása valamely alkotóközösség, művészeti csoport, formáció közös tevékenységét indokolja, ebben az esetben szükséges a csoport vezetésére kijelölt személynek csoportos pályázatot benyújtania. A csoport további tagjait – akik előzetesen regisztráltak a felületen – a csoportvezetőnek szükséges hozzárendelni a pályázathoz. A csoportvezető által feltöltött közös szakmai munkatervben szerepelnie kell az elérni kívánt közös céloknak és a szakmai feladatok megoszlásának. A nyertes csoport tagjainak az útmutató mentén az ösztöndíjas tevékenységükről önállóan kell beszámolni.

Művészeti ösztöndíjban részesülhet: legfeljebb 100 fő.

A művészeti ösztöndíj folyósításának időtartama: 36 hónap.

A pályázati támogatási időszak kezdete 2024. szeptember 1., a támogatási időszak vége 2027. augusztus 31.

A művészeti ösztöndíj összege: bruttó 200.000 Ft/hó.

Letölthető dokumentumok

A pályázat benyújtási határideje: 2024. április 2. (kedd) 23:59:59 óra

A pályázatok benyújtásával kapcsolatos észrevételekkel, kérdésekkel 2024. március 28. (csütörtök) 14:00 óráig fordulhatnak az MMA MMKI munkatársaihoz az alábbi elérhetőségeken: Telefon: +36 30 785 5595; e-mail: palyazat2024@mma-mmki.hu.