palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Mobil weekend ötletverseny

Ötletelj, jelentkezz, regisztrálj és valósítsd meg! Dobd be az ötleted, a csapatot mi adjuk! Bulizz 3 napot és nyerj velünk! Jelentkezz most!

Az ötletek beküldési határideje 2011. november 07.

Az ötletverseny szabályai: A Mobil Weekend 2011 első fázisa egy ötletverseny, amelyet a Facebookon indítunk el. A beérkező ötletekből a kiírásnak megfelelőket a közösségi oldalon közzé tesszük és egy közönség szavazás folyamán a legjobb 6 a versenybe, mint megvalósítható ötlet bekerül.

A szervezők fenntartják maguknak a jogot, hogy a többi pályázat közül a szerintük legjobb további 5-öt a versenybe bejuttassák, attól függetlenül, hogy az a közönségszavazáson milyen eredménnyel végzett. A szervezők további két pályázatot várólistára helyeznek, ha bármelyik ötletgazda visszalépne a versenyen való részvételtől.

Ki pályázhat? A pályázaton bárki részt vehet, aki 18. életévét betöltötte, és vállalja a verseny feltételeit.

Az ötletverseny alapvető feltétele, az egyedi, újszerű ötlet megléte, csak olyan „alkalmazásokat” fogadunk el, amelyek nem sértik mások szerzői jogait, nem hasonlítanak más már meglévő magyar  vagy külföldi alkalmazásokra. A szervezők fenntartják maguknak azt a jogot, hogy a nem megfelelő ötleteket kizárják a pályázók köréből, így azok nem kerülnek az ötletpályázatra sem.

Az ötletpályázat elindítása után felmerült és bejelentett aggályokat, a szervező bizottság megvizsgálja és megfelelő döntéseket hoz az ügyben. Ötletet „megtámadni” csak olyan fejlesztőknek van joga, aki bizonyítani tudja, hogy a már elkészült alkalmazását másolja valaki, esetleg, hogy a pályázó fejlesztés alatt levő ötletét jogszerűtlenül használja.

Milyen ötletekkel lehet pályázni? A fejlesztői verseny jellegéből fakadóan csak olyan ötletek nevezését várjuk, amelyek megvalósítását még a pályázó még nem kezdte meg, annak megvalósítására még nem kötelezte magát harmadik fél részére.

A pályázaton benyújtott újszerű, ötlet “alkalmazás-terv” kategóriáját a kiíró nem korlátozza, sem platformját, sem témáját előre nem határozza meg. Az ötlet, lehet játék, szórakoztató alkalmazás, multimédiás vagy üzleti alkalmazás, közösségi, lokalizációs illetve bármilyen új szolgáltatás.

A Mobil Weekend keretein belül az ötletek megvalósításra csak abban az esetben kerül sor, ha azok a közönségszavazáson nyertes és a szervezők által kiválasztott ötletek tulajdonosai ehhez beleegyezésüket adják, s azt aláírásukkal az ötletverseny eredményhirdetése után megerősítik.

A leadás módja

 •       A Pályázó a www.mobilweekend.hu és elérhető rövid űrlap hiánytalan kitöltésével pályázhat.
 •       A Pályázó egyidejűleg egy pályázatot nyújthat be.
 •       A pályázat benyújtásának záróhatárideje 2011. november 7. 12.00

A jelentkezés feltételei

 • Egy ötletgazda egy ötlettel indulhat a versenyen.
 • A jelentkező 10 sorban ismertesse az alkalmazási területet, az alkalmazás megvalósításának célját, annak lényegét, újításait, innovatív megoldásait, újszerűségét.
 • A pályázati űrlap kitöltésével, és beküldésével erősítse meg, hogy ötlete megfelel a kiírásoknak.
 • Az adatlap kitöltésével erősítse meg a részvételi szándékát, illetve az esetleges versenybe kerülés feltételeinek elfogadását.
 • A jelentkezés módja az alkalmazás ötlet feltöltése a következő webcímre az ott található form kitöltésével: http://fb.mobilweekend.hu
 • A Pályázó a pályázat benyújtásával egyidejűleg hozzájárul ahhoz, hogy az Mobil Weekend szervezői és partnerei a Pályázóról riportfilmet, vagy fényképsorozatot készítsen, és az átadott információkat a rendezvény promóciójában, illetve Mobil Weekend szolgáltatásaival kapcsolatos kommunikációjában felhasználja.

Az elbírálás folyamata

 • Pályázatokat 2011. november 7. napjáig – on-line módon – az erre dedikált webes űrlapok kitöltésével és annak visszaigazoló e-mailjének visszaküldésével nyújthatják be.
 • 2011. november 7.-től a Mobil Weekend Facebook oldalán közönségszavazáson vesznek részt a pályázatok. A szavazás 2011. november 15-én zárul. A közönségszavazás első 6 pályázata automatikusan bekerül a versenybe, ezt egészítik ki a szervezők további 5 ötlettel. Így lesz meghatározva a versenyen induló 11 ötlet.
 • Szavazatot az ötletverseny során egyszer lehet leadni, a szavazatok érvényességét a szervezők megvizsgálják. Vitatott forrásból érkező szavazatokat töröljük, az így szavazókat azonnal kizárjuk a versenyből. A bizonyíthatóan like cserélő csoportokból származó szavazatokat érvénytelennek vesszük az ilyen és más fajta manipulációt (robot, fake account, vásárolt like) alkalmazókat a játékból azonnali hatállyal kizárjuk.
 • A szakmai zsűri a végeredmény kihirdetése előtt megvizsgálja a pályázatokat, és a közönség szavazás győztesei, illetve részvételi feltételeknek mindenben megfelelő pályázatok közül kiválasztja azokat, amelyeket a benyújtott pályázat alapján érdemesnek tart a Mobil Weekenden való részvételre. Ezen pályázókat november 20-ig kiértesíti.
 • Az ötletversenyen beszavazott 6 ötlet, illetve a szervezők által kiválasztott 5 ötlet  és azok ötletgazdái részt vesznek az Mobil Weekend november 25-27-én rendezendő eseményén.
 • Amennyiben a közönségszavazattal bejutott alkalmazások ötletgazdái nem kívánnak részt venni a versenyen, úgy a sorban következő alkalmazás kapja meg a jogosultságot a versenyen indulásra.
 • Az ötletverseny nem pénz díjas, a győztesek semmilyen ajándékban illetve a versenyen történő induláson túl semmilyen juttatásban nem részesülnek!
 • Az ötletgazdák a versenyre bejutva teljes jogú csapattagként vesznek részt a versenyen.
 • Az ötletgazdák a versenyre nevezéssel elfogadják, hogy a Mobil Weekenden megvalósuló alkalmazások ötletének jogait átadják a verseny során a szervezők által összeállított csapatnak.
 • A győztes csapat, illetve azon  csapatok, amelyek alkalmazását a verseny végén a szponzorok valamelyike megvásárolja a versenyen felajánlott első díj, illetve az ezzel egyenértékű szponzori felajánlás ellenében lemond a szerzői jogokról.
 • Az elkészült alkalmazások esetében a vásárlási szándékkal érkező támogatók eldönthetik, hogy megvásárolják-e az elkészült alkalmazást, vagy a helyszínen meghatározott konkrét további fejlesztéseket és javításokat követően veszik át az elkészült terméket.
 • Minden olyan alkalmazás tulajdonjogai, amiért ellenszolgáltatást kapnak az alkalmazást fejlesztő versenyzők, átkerülnek a Mobil Weekend szervezőihez.
 • Minden olyan alkalmazás tulajdonjogai, amiért nem kapnak ellenszolgáltatás az alkalmazást fejlesztő versenyzők,  az alkalmazást fejlesztő versenyzőknél maradnak.
 • Ellenszolgáltatásnak minősül a különböző pénzdíjak és a támogatók által történt alkalmazás vásárlások.

Fontosabb időpontok

Az ötletpályázat leadási határideje: 2011. november 7.
Az ötletverseny időtartama: 2011. november 7-15.
A győztes ötletek a  Mobil Weekenden valósulnak meg:  2011. november 25-27.

További információk: A pályázattal kapcsolatos eseményeket folyamatosan nyomon követhetők az esemény hivatalos oldalán illetve a Facebook oldalunkon.

Forrás:  http://fb.mobilweekend.hu