palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

RTL Klub Klipverseny

Hallottátok? Elindult a Klipverseny! Te is jelentkezhetsz, ha nem vagy profi, de érzel magadban erőt és tehetséget ahhoz, hogy megmutasd az országnak, milyen jó klipet csinálsz! Ha részt szeretnél venni a versenyben, szerzz egy dalt és készítsd el hozzá saját videoklipedet!

Forgathatsz, rajzolhatsz, csak arra ügyelj, hogy 3 percbe férjen bele mindaz, amit megakarsz mutatni a videoklipeddel. Nyerhetsz 500 ezer forintot és egy Toshiba Satellite C660D white típusú notebook-ot! Sőt, ha te vagy a zsűri befutója, még profi klipet is rendezhetsz! Vagy Tiéd lehet a közönségdíj, két fő részsére belépő az X-Faktor Fináléjára.
Hogy mit kell tenned mindehhez? Ne feledd! Legyen egy dalod, készítsd el hozzá a kliped és ha ez megvan, töltsd fel december 10-én 19.30-ig az rtlklub.hu/klipverseny oldalra, és izgulj nagyon! Feró és Geszti Mentor lehet, hogy majd Téged választ! Csak legyen jó a kliped!!!

A Klipverseny

Kik pályázhatnak? A Klipversenyre jelentkezhet minden, Magyarországon tartósan letelepedett 14 éven felüli természetes személy, aki eredeti saját dalszerzeményéhez vagy az alkotó engedélyével más – korábban nem publikált – szerzeményéhez készített videó klippel indul és elfogadja a klipverseny Felhasználási feltételeit.

A verseny a videóklipek között zajlik. A pályamű alapját képező dal nem lehet átirat, vagy magyar szöveggel előadott létező sláger. Az ilyen művek beküldői kizárásra kerülnek. A pályamű nem tartalmazhat szerzői jogvédett mozgóképes tartalmat, kizárólag a résztvevő által rögzített, a pályázó tulajdonában lévő felvételekből állhat. A klipversenyen nem vehet továbbá részt az, aki professzionális zeneszerző, dalszerző, zenekar, illetve rendező. Mindez alatt azon természetes személyeket értjük, akiknek korábban már megjelent zenemű kiadványa, készített videóklipet (vagy bármilyen zenei kiadványon szerzőként megjelölték, illetve kapott már korábban ellenszolgáltatást zeneszerzésért, dalszerzésért, vagy zenei témájú kisfilm (videóklip) készítéséért.

A dalverseny időtartama: A játék 2011. szeptember 13-án 00:00 órakor kezdődik és 2011. december 17-én 24:00 óráig tart.

A Klipverseny menete

1. szakasz: A játék során 2011. december 10-én 19.30-ig lehet pályaműveket (videókat) feltölteni, szavazni minden pályaműre a Klipverseny két szakaszának teljes időtartam alatt lehet.

2. szakasz (Klipverseny közönségszavazás Döntő): 2011. december 12-én 0 órától újraindul a szavazás, az addigi pontszámok nullázódnak, így minden pályamű egyenlő eséllyel indulhat a közönségdíjért

Szavazni: 2011. december 17-én 24 óráig lehet.

A résztvevőnek a pályaműveket videón kell rögzíteni, fontos a hang és a kép együttes megléte. Az elkészült művet a „http://www.rtlklub.hu/klipverseny” oldalon lehet feltölteni. A sikeres regisztráció feltétele minden kért személyes adat, információ megadása. A résztvevők által megadott postázási címek, telefonszámok hiányosságáért/hibájáért (pl. névelírás, címelírás, stb.), és az ebből adódó problémákért (email kézbesítés elmaradásáért vagy késedelméért) a Szervező felelősséget nem vállal. A Szervezőt tehát nem terheli semmilyen felelősség, ha résztvevő szándékos, vagy gondatlan magatartásából eredően helytelen adatot, vagy más személy azonosítására alkalmas adatot adott meg.

A feltöltött pályamű (klip) nem automatikusan kerül publikálásra a Klipverseny az oldalán, hanem először egy moderátor vizsgálja meg, hogy az a Részvételi Szabályzat és a Felhasználási feltételek minden pontjának megfelel-e. A Részvételi Szabályzatnak megfelelő versenyszámok kikerülnek az oldalra, ahol az oldal látogatói meg tudják hallgatni, szavazni tudnak rá, és kommentelni tudják a pályaműveket (videókat).

A pályamű nem lehet hosszabb 3 percnél. A versenyben való jelentkezéshez mindenképpen videón lehet csak jelentkezni.

A feltöltött videó maximálisan 200MB méretű lehet, valamint az alábbi videóformátumuk valamelyikében kell készülnie: .avi .flv .mpeg .mpg .mp4 .divx .mov .wmv .asf .3gp

A játék nyertese:

A., Közönségdíj: A Klipverseny közönségszavazás díját az a pályamű nyeri meg, amely a legtöbb pontot szerzi a Klipverseny második szakasza, a Klipverseny közönségszavazás Döntő során, amely 2011. december 12-én 0 órától 2011. december 17-én 24 óráig tart. Az egyes pályaművek (videók) pontszámát a kapott szavazatok száma határozza meg.

Szavazatszámok a második szakasz (Klipverseny közönségszavazás Döntő) során: Az első kör során szerzett pontszámokat nullázzuk (amelyeket az addigi szavazatszámok összege határoz meg), így minden pályamű, beküldött videó egyenlő eséllyel indul a Klipverseny közönségszavazás döntőjében. Szavazni kizárólag regisztrált felhasználók tudnak (regisztráció és bejelentkezés a képernyő jobb felső sarkában). Egy regisztrált felhasználó egy pályaműre csak egy alkalommal szavazhat a Klipverseny közönségszavazás döntője során.

Szakmai-díj: A Klipverseny szakmai díját a Klipverseny zsűrije ítéli oda az összes beérkezett pályamű közül az általuk választott legjobb pályaműnek. A Klipverseny zsűritagjainak személyét a szervező a Klipverseny honlapján: www.rtlklub.hu/klipverseny teszi közzé. A szakmai díj nyertese, az X faktor fináléjában veheti át nyereményét a Klipverseny zsűrijétől.

A nyeremény

  • A közönségszavazás nyertesének nyereménye: 2 fő részére szóló belépő a 2011-es X-Faktor Fináléjára (2011. december 18.) + 2 X-Faktor stábpóló
  • Szakmai-díj nyertesének nyereménye: 500.000 forint pénznyeremény és egy Toshiba Satellite C660D white típusú notebook a Computer Outlet Kft. (1115 Budapest, Kelenföldi út 2.) felajánlásával. Továbbá a nyertes számára a szervező lehetőséget biztosít egy professzionális klip leforgatására is.

Bővebben: www.rtlklub.hu/klipverseny