palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

MOBILITÁS pályázat HUMAN-MB08

A kutatás-fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter nevében az Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) és az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok (OTKA) a 2008-2010 közti időszakra pályázatot hirdet ‘MOBILITÁS’ címmel, a kutatói karrier előmozdítása érdekében, a kutatók nemzetközi mobilitásának támogatására (HUMAN-MB08 jelű pályázat).

Felhívjuk figyelmüket, hogy a Pályázati felhívás dokumentumai módosultak a 2008. október 30.-án megjelent tervezethez képest. Kérjük olvassák el figyelmesen a végleges dokumentumokat!

A Közpénz Űrlap csomag angol nyelvű változatát 2009. március végéig honlapunkon közzé tesszük.

A támogatás célja: NKTH-OTKA-EU 7. Keretprogram (Marie Curie akciók) által közösen finanszírozott MOBILITÁS pályázat célja tapasztalt, PhD fokozattal vagy legalább négy év teljes állású kutatói tapasztalattal rendelkező kutatók tudományos karrierjének előmozdítása, nemzetközi tapasztalatszerzésük, mobilitásuk támogatása révén, illetve a nemzetközi, 3. országban szerzett kutatói tapasztalat hazai hasznosulásának elősegítése, Magyarországra visszatérő kutatók támogatásán keresztül.

A pályázatot 2008-2010 közötti időben, három témakörben hirdetjük meg – a kimenő mobilitási, bejövő mobilitási valamint a reintegrációs témakörben – a műszaki és természettudományok, az élettudományok, valamint a társadalomtudományok területén alapkutatást és alkalmazott kutatást végző kutatók részére. A három témakör pályázhatósága évenként változhat.

A támogatás forrása és összege: A támogatás forrása: a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap, az Európai Bizottság által a 7. Keretprogram (Marie Curie akciók) költségvetéséből nyújtott társfinanszírozás (EU co-funding of regional, national and trans-national programmes – COFUND), illetve az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramokra vonatkozó támogatási előirányzat.

A 2008-2010 időszak között meghirdetésre kerülő Mobilitás pályázat támogatási keretösszege 3 milliárd Ft, amelyből az OTKA költségvetése 300 millió Ft-ot biztosít.

A támogatás formája: visszafizetési kötelezettség nélküli végleges juttatás

A pályaművek benyújtásának helye, módja, határideje:

A pályaműveket angol nyelven kell benyújtani.

A pályaművek beadása a pályázati kiírás megjelenésétől folyamatos a keret kimerüléséig, de legkésőbb 2010. október 1-ig. A pályázati felhívás módosítására és éves aktualizálására való jogot fenntartjuk.

2009-ben kétszer kerül sor a pályaművek értékelésére.

1. Beérkezési határidő: 2009. április 20.

Az első értékelési folyamatban azok a pályaművek vehetnek részt, amelyeket az OTKA EPR rendszerében legkésőbb 2009. április 20. 24 óráig elektronikusan benyújtottak, véglegesítettek és az azzal megegyező, érvényes aláírásokkal ellátott nyomtatott pályamű legkésőbb 2009. április 25-i postabélyegzővel feladva megérkezik az OTKA Irodába.

2. Beérkezési határidő: 2009. szeptember 20.

A második értékelési folyamatban azok a pályaművek vehetnek részt, amelyeket az OTKA EPR rendszerében legkésőbb 2009. szeptember 20. 24 óráig elektronikusan benyújtottak, véglegesítettek és az azzal megegyező, érvényes aláírásokkal ellátott nyomtatott pályamű legkésőbb 2009. szeptember 25-i postabélyegzővel feladva megérkezik be az OTKA Irodába.

A küldeményre kérjük ráírni a pályázattípus jelét:

„HUMAN-MB08-A”, vagy „HUMAN-MB08-B”, vagy „HUMAN-MB08-C”

Postacím:

OTKA IRODA

1476 Bp. 100. Pf. 289.
(NKTH)