palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

MOL Gyermekgyógyító Program pályázat

A MOL Gyermekgyógyító Program nonprofit szervezetek élmény-és művészetterápiás programjait támogatja. A krónikusan beteg, fogyatékkal élő vagy veszélyeztetett gyerekeknek szóló terápiás foglalkozások, táborok költségeire 2012. július 6-ig pályázhatnak a szervezetek. Egészségünk, különösen, ha gyermekeink egészségéről van szó, mindannyiunk számára fontos. A krónikusan beteg, a fogyatékkal élő vagy a veszélyeztetett gyermekek testi és lelki egészségének megőrzése, óvása, fejlesztése mindannyiunk felelőssége. Ma már sok olyan szervezet van, akik szakembereikkel ezekért a gyermekekért dolgoznak.

A MOL Gyermekgyógyító Program olyan nonprofit szervezeteket támogat, amelyek krónikus betegségben szenvedő, fogyatékkal élő gyerekek, vagy alelki egészség szempontjából rizikócsoportba sorolható gyermekek és serdülők pszicho-szociális rehabilitációjával foglalkoznak. A pályázat keretében a szervezetek élmény- és művészetterápiás programjaikhoz nyerhetnek támogatást.

A támogatott szervezetek áldozatos munkájukkal a krónikusan beteg gyerekeknek a kórházi tartózkodás miatt jelentkező testi-lelki megpróbáltatások feldolgozásában tudnak segíteni. A fogyatékkal élő gyerekeknél életprogramjuk részét alkotja a fejlesztés, amely saját és családjuk életminőségének javítását tudja elérni. A lelki egészség szempontjából rizikócsoportnak számító gyermekek és fiatalok esetében pedig a primer prevencióban nyújthatnak segítséget az ilyen jellegű terápiás programok.

2012-ben ismét meghirdetjük a MOL Gyermekgyógyító Program pályázatát. A pályázat keretében 2012. október 1. – 2013. július 31. között megvalósuló élmény- és művészetterápiás programokhoz igényelhetnek támogatást a nonprofit szervezetek.

A pályázatokat az online pályázatbenyújtási felületen keresztül tudjuk elfogadni. Az online pályázatok benyújtásához regisztráció szükséges, regisztrálni az alábbi felületen lehet:

REGISZTRÁCIÓ

A regisztrálás határideje: 2012. július 4. éjfél. A regisztrációt 48 órán belül hagyjuk jóvá.

Letölthető dokumentumok:

Pályázati felhívás – MOL Gyermekgyógyító Program 2012

Tájékoztató online pályázatkezelő adatbázis használatához

Tavalyi pályázóknak nem szükséges az online adatbázisban ismételten regisztrálniuk, ők az alábbi felületen nyújthatják be az idei pályázatukat:

PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSA

 A pályázat benyújtásának határideje: 2012. július 6., péntek éjfél.

A benyújtott pályázatokat szakértői véleményezés után zsűri bírálja el, a végső döntést az Új Európa Alapítvány kuratóriuma hozza meg 2012. szeptember közepén.

A MOL Gyermekgyógyító program keretében 2011-ben összesen 34 szervezet részesült 45 millió forinttámogatásban. A támogatottak között volt többek között a szombathelyi Négylábúak az Emberért Alapítvány, amely fogyatékkal élő gyermekek fejlesztéséhez kínált kutyaterápiás foglalkozásokat, valamint a budapesti Megálló Csoport Alapítvány, amely szenvedélybeteg fiataloknak szervezett kalandtúrát.

Forrás: http://www.ujeuropaalapitvany.hu