palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Molnár István-díj tördelői pályázat

molnár istvánA 32. Magyar Sajtófotó Pályázat és Kiállítással párhuzamosan, a Magyar Újságírók Országos  Szövetsége  Fotóriporteri  Szakosztálya tördelői  pályázatot  hirdet. Emlékezve  a  2012-ben  elhunyt  neves  tervező-szerkesztőre,  a  Molnár  István-díjra olyan  tipográfusok, grafikusok,  képszerkesztők,  tervező-szerkesztők  jelentkezését várjuk, akik fontosnak tartják a fotográfia méltó megjelenítését a sajtóban.

PÁLYÁZATRA JELENTKEZÉS MENETE

A pályázat terjedelme nem haladhatja meg a 10 oldalpárt. A pályázatra jelentkezni egy szabadon választott fotósorozatot bemutató layouttal lehet. A felhívásra beadott anyag lehet  valamely  magazinban  megjelent  munka,  vagy  még  csak  tipográfiai  tervként létező, valóságos vagy fiktív magazin. Előnyt jelent, de nem feltétel, a Molnár István szellemiségében megalkotott tipográfia.

A  pályaműveket  PDF  kiterjesztésben  a  molnaristvandij@gmail.com  e-mail  címre várjuk.

Pályaművek beküldési határideje: 2014. február 20.

A pályázaton való részvétel ingyenes.

FORMAI ÉS TECHNIKAI KÖVETELMÉNYEK

A kiadvány mérete szabadon választott. A kép-szöveg arány nem meghatározott, de fontos irányelvnek tartjuk, hogy az oldalakon a fénykép domináljon.   A megjelenített munkáknak  a  képek  mellett  a  következő  elemeket  kell  tartalmazniuk:  főcím,  alcím, lead, képaláírás, minimum 1000 karakter (szóközzel) folyószöveg, valamint a képek és  az  írott  szövegek  forrásmegjelölése.  A  feldolgozott  fotó sorozat  fontos,  de  nem díjazandó eleme a pályaműnek.

A  felhasznált  képek  és  tipográfiai  elemek  forrását  a  pályamű  végén  szükséges összegezni.  A  zsűrizés  anonimitásának  megőrzése érdekében  fokozottan felhívjuk  a  pályázók  figyelmét  arra,  hogy  a  layout  nem  tartalmazhat  utalást  a szerző kilétére, az őt megbízó orgánumra, ügynökségre!

A  pályázó  nevét  és  elérhetőségét  a  pályamű  végén,  a  felhasznált  elemek jegyzéke után egy üres oldalon kell feltüntetni.

Letölthető dokumentum

Molnár István-díj 

ZSŰRIZÉS

A zsűri valamennyi,  érvényes pályázatot  benyújtott pályázó pályaművét áttekinti és egy  fordulós zsűrizés  során bírálja el. A zsűri köteles kizárni mindazon pályázókat, akik a pályázati feltételeknek nem tesznek eleget. A zsűrizés anoním módon történik.

A beérkezett műveket szakmai zsűri bírálja el:

  • Bánkuti András – fotográfus, szerkesztő (Figyelő, Digitális Fotó Magazin)
  • Hegyi Béla – grafikus, egyetemi oktató (MOME)
  • Heltai Csaba – tipográfus, a National Geographic Magyarország művészeti vezetője
  • Hupján Rita – tervező-szerkesztő, a Bálint György Újságíró Iskola szakvezetője
  • Nádai Ferenc – grafikus-tipográfus, tanár

A  Molnár István-díj  átadására a  Magyar Sajtófotó Kiállítás  ünnepélyes  megnyitóján kerül  sor.  A  legjobb  pályamű(vek)  a  Magyar Sajtófotó  Kiállításon  és  a  hozzá kapcsolódó kiállítás sorozaton is bemutathatók.

Link: http://www.sajto-foto.hu