palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Móricz Zsigmond irodalmi ösztöndíj pályázat

mzsosztondijAz Oktatási és Kulturális Minisztérium megbízásából a Petőfi Irodalmi Múzeum ösztöndíjas pályázatot hirdet fiatal írók, irodalmárok részére, akik szépirodalmi, kritikai, szociográfiai vagy irodalomtörténeti munkájukhoz kérnek támogatást. (ARCHÍV)

Az ösztöndíj célja: hogy tehetséges fiataloknak segítséget nyújtson a pályakezdéshez, kedvező feltételeket teremtsen a magas színvonalú alkotótevékenységhez. A pályázatok elbírálásánál előnyben részesülnek azok, akik szépirodalmi tevékenység támogatására pályáznak, eddig még nem részesültek Móricz-ösztöndíjban, ill. akik a meghirdetett időtartam alatt nem részesülnek egyéb itthoni vagy külföldi ösztöndíjban. A pályázat keretében – általánosságban – nem kívánjuk támogatni a PhD-ösztöndíjak idején végzett munkát. Az ösztöndíjak odaítéléséről az oktatási és kulturális minisztérium által kinevezett szakértői  kuratórium dönt.

Ösztöndíjban részesülhet: max. 13 fő
Pályázhatnak: 1975. január 1. után születettek
Az ösztöndíj bruttó összege: 80 000 Ft/hó
Az ösztöndíj időtartama: 2010. március 1 – 2011. január 31.

Az ösztöndíjasnak vállalnia kell, hogy az ösztöndíj lejártakor egy rövid szakmai beszámoló mellett kb. 20-30 flekkes, az ösztöndíj elnyerése előtt nem publikált dolgozattal (szépirodalmi művel) ad számot a támogatás idején végzett munkájáról.

A pályázati kérelemhez csatolni kell:

  1. a pályázati adatlapot,
  2. szakmai önéletrajzot (fel kell benne tüntetni, ha a pályázó korábban már részesült Móricz-ösztöndíjban, illetve a meghirdetett időszak alatt pályázott vagy elnyert más támogatást, ösztöndíjat),
  3. publikációs jegyzéket,
  4. 5-10 oldalnyi szövegmutatványt
  5. részletes munkatervet,
  6. nem kötelező, de hasznos lehet a szakma elismert képviselőinek ajánlása

A pályázatokat a Petőfi Irodalmi Múzeumhoz (1053 Bp. Károlyi M. u. 16.) kell benyújtani személyesen munkaidőben vagy postai úton.
(Kapcsolattartó: Gáspár György t.:317 3611/253, e-mail: gaspargy@pim.hu) web: http://www.pim.hu/

Beadási ill. beérkezési határidő: 2010. február 19.

Az elbírálás határideje: a beadástól számított legfeljebb 40 munkanap.

Az ösztöndíj megvonható vagy részlegesen visszatartható, ha az ösztöndíjas vállalt kötelezettségének nem tesz eleget, beszámolója elégtelen.

Letölthető dokumentum

pályázati kiírás és adatlap

Forrás: PIM