palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

„NAP MINT NAP – jelen idő Óbudán” képzőművészeti pályázat

IV. Óbudai Képzőművészeti Tárlat „NAP MINT NAP – jelen idő Óbudán” kétfordulós képzőművészeti pályázat. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a korábbi évek tematikus tárlatainak folytatásaképpen, 2018-ban negyedik alkalommal rendezi meg az Óbudai Képzőművészeti Tárlatot a Fő téri Esernyős Galériában.


A kiállítás sorozattal a III. Kerület Önkormányzatának és a tárlat szakmai kuratóriumának célja, hogy a városrészhez szorosabb-tágabb összefüggésben kapcsolódó, a kerület sajátosságaira reflektáló friss és színvonalas kortársművészeti alkotásokat mutasson be.
A 2016-os „Óbuda-Aquincum, személyes utak egy antik világba”, illetve 2017-ben „SZINDBÁD – ÓBUDA” címmel megrendezett, tematikájukban a kerület múltjának máig nyúló hatásával foglalkozó kvalitásos és sikeres kiállítások után a pályázat kiírói a jelen mindennapjai felé fordítják a figyelmünket.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 2018-ban „NAP MINT NAP – jelen idő Óbudán” címmel képzőművészeti pályázatot hirdet.

A kétfordulós, nyílt beadású pályázaton részt vehet minden olyan professzionális alkotóművész, aki művészi tevékenységét hivatásszerűen végzi. Várjuk azoknak a művészeknek az alkotásait, akik a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének tagjaként, és/vagy valamely művészeti-, szakmai szervezet aktív tagjaként is rendszeresen kiállító művészek. Pályázhatnak továbbá azok a pályakezdő képzőművészek, akik rendelkeznek valamely szakirányú felsőoktatási intézményben szerzett művész diplomával, illetve a képzőművészeti felsőoktatásban végzik jelenleg tanulmányaikat. A pályázaton bármely alkotói eljárással, technikával, médiumban készült képzőművészeti alkotással részt lehet venni. Csak a kiírásban szereplő témára reflektáló, más kiállításon és korábbi pályázaton még nem szerepelt, új képzőművészeti alkotásokat várunk.

Díjazás

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata az alábbi szakmai díjak odaítélésével ismeri el a kimagasló művészeti teljesítményeket:

  • I. díj: nettó 1.000.000.-Ft.
  • II. díj: nettó 800.000.-Ft.
  • III. díj: nettó 600.000.-Ft.

A díjazott művészek tudomásul veszik és hozzájárulnak, hogy műveik a díjazás fejében Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának tulajdonába kerülnek.

Az Önkormányzat különdíjak adományozásáról is dönthet, valamint a Kortárs Művészeti Gyűjteménye gyarapításához a kiállítás anyagából további műveket is megvásárolhat.

Nevezési lap

Pályázati  naptár

A pályázat I. fordulóján a digitálisan benyújtott reprodukciók alapján a pályázati anyagokat értékeli majd a szakmai zsűri. A válogató műbírálat eredményét, a zsűri döntését 2018. október 1-ig e-mailben megküldjük a pályázóknak.

A bizottság szakmai döntése alapján a pályázat II. fordulóján kiválasztott művészek számára a műtárgyak beadása 2018. október 15-19. között történik az Esernyős Galériában.

Bővebb információ

A kiállítással és a pályázattal kapcsolatos kérdésekre Csaplárné Csépányi Andrea kulturális és turisztikai referens készséggel válaszol a csepanyi.andrea@obuda.hu e-mail címen, vagy a +36 1 437 8553-as telefonszámon.
„NAP MINT NAP – jelen idő Óbudán” képzőművészeti pályázat