palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Napelem rendszer támogatással? 3 tipp a sikeres pályázathoz (X)

napelem rendszer támogatással

Ma már mindannyian tudjuk: a napenergia olyan érték, amelyet vétek lenne nem kihasználni. Környezetbarát, végtelen energiaforrás, amellyel hosszú távon rengeteg pénzt is megtakaríthatunk. Mindehhez azonban először mégiscsak szükség van egy nagyobb kiadásra – a napelem rendszer telepítése mind magánszemélyek, mind cégek számára egy komolyabb beruházás. Szerencsére ma több lehetőség is adott, hogy jókorát faragjunk a bekerülési költségen: állami vagy Európai Unió által biztosított támogatással könnyebb elindulni a zöldebb energiatermelés útján. Íme, néhány tanács, amely közelebb visz az elnyerésükhöz!

1 – Válasszunk olyan kivitelező céget, amely tapasztalt a pályázatok terén!

Rengeteg stresszt, találgatást és bosszúságot megspórolhatunk magunknak, ha olyan kivitelező céget keresünk fel, ahol jól kiismerik a napelem pályázati lehetőségeket. „A napelem rendszer telepítését támogató pályázatok remek lehetőségnek bizonyulnak, de laikusként nem nehéz eltévedni a jogi és technikai feltételek, tennivalók labirintusában” – mondja Papp Márton, a Soler napelemrendszer vállalat tulajdonosa és operatív vezetője. „A Solernél ezért arra törekszünk, hogy ügyfeleink számára minél egyszerűbbé tegyük a pályázás folyamatát. Akár családi ház, céges telephely vagy éppen tanya környezetbarátabb energiaellátása a cél, hatékonyan segítünk a hozzánk fordulóknak az adminisztráció, az utánajárás és az egyeztetések során.”

2 – Alaposan tájékozódjunk a feltételekről!

Természetesen mielőtt belevágunk, elengedhetetlen, hogy elvégezzük a saját magunk kutatását is. Fontos, hogy megtaláljuk a számunkra leginkább megfelelő pályázatot: ha több is szóba jöhet, akkor – akár a kivitelező cég segítségével – lényeges, hogy átlássuk, melyikkel járunk a legjobban. Meg kell győződnünk arról is, hogy maradéktalanul megfelelünk a feltételeknek.

3 – Ne feledkezzünk meg a határidőkről!

Banálisnak tűnik, de muszáj felhívnunk rá a figyelmet: jól nézzünk utána a pontos benyújtási határidőknek! Ha ezzel tisztában vagyunk, akkor pedig intézzük és ütemezzük úgy a folyamat többi elemét, hogy biztosan beleférjünk az adott időintervallumba és a benyújtáshoz szükséges minden dokumentum, terv időben elkészülhessen. Nincs bosszantóbb, mint egy kis figyelmetlenség miatt lemaradni egy jelentős támogatásról!

(X)