palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Nekem is van egy történetem–irodalmi pályázat

regenytar pályázatokA pályázat célja: mindenkinek van legalább egy olyan élménye, amelyről úgy érzi, nemcsak különleges, hanem tanulságos is lehet annak, aki meghallgatja vagy elolvassa. Mi most arra kínálunk lehetőséget, hogy ezeket a sorfordító, néhol döbbenetes, máshol mulatságos, vagy e kettőt összeötvöző igaz történeteket közzétesszük a Regénytáron (www.regenytar.hu), egyfajta játékos megmérettetést biztosítva a sok rendkívüli élethelyzetnek és eseménynek.

Az elbírálás
A hozzánk eljuttatott, és a szakmai zsűri által közreadásra alkalmasnak vélt szövegeket az alábbi szempontok szerint értékeljük:

  • legkevesebb 100, de legfeljebb 200 talentumot* adunk a történet tanulságosságára,
  • legkevesebb 200, de legfeljebb 400 talentumot adunk a történet hitelességére,
  • legkevesebb 300, de legfeljebb 600 talentumot adunk a történet érdekességére,
  • legkevesebb 400, de legfeljebb 800 talentumot adunk a történet irodalmi kidolgozottságára.

A négy tényező összege adja ki a pályaműért járó talentumhonoráriumot, amelyet az adott pályázati ciklus (lásd a Részvételi feltételeket) végén könyvelünk rá a pályázó virtuális bankszámlájára. A közzétett pályaművekre szavazni is lehet – csak a regisztrált látogatók szavazhatnak, naponta egyszer -, a szavazatok pedig többlet talentumot hozhatnak. A negyedéves ciklus végén a pályázók annyi ráadás talentumot kapnak, ahány műből áll a közzétett pályamunkák ranglistája, de ebből levonódik a ranglistán elfoglalt helyezésük sorszáma(ha például a lista 100 műből áll, az első helyezett 100-1, azaz 99 talentumot kap, az utolsó 100-100, azaz nullát). A pályázati ciklus végén minden addig beérkezett pályamű átkerül a Dicsőségek Tárházába**, és a Részvételi feltételekben leírtak szerint (lásd lentebb) új ciklus kezdődik. A kapott talentumok száma titkos, ezt csak a pályamű tulajdonosa láthatja.

Gyorsasági bónusz
Az elbíráláskor megállapított alaphonoráriumhoz 100-100 talentum bónusz honoráriumot adunk minden ciklus első tíz beérkezett és közzétett pályamunkájára.

Határon túli bónusz
Az elbíráláskor megállapított alaphonoráriumhoz 100-100 talentum bónusz honoráriumot adunk minden olyan beérkezett és közzétett munkára, amely nem valamelyik ingyenes levelezőprogramról, és nem .hu végződésű domainről érkezik.

Részvételi feltételek
A pályázaton csak a Regénytár (www.regenytar.hu) oldalon regisztrált látogatók vehetnek részt. Csak magyar nyelven írt munkákat fogadunk el. A szöveget nem stilizáljuk és nem korrektúrázzuk, kivételt csak azok az idegen karakterek képeznek, amelyeket a Regénytár tipográfiája és a webes tördelés nem tud kezelni (ilyen például az aposztróf). Utólagos javításokra, pontosításokra, szövegcserékre nincs lehetőség. A pályamunkák nem lehetnek hosszabbak 10 szabványflekknél (1 flekk 1800 leütés, szóközökkel), és nem tartalmazhatnak képi, hang- vagy egyéb multimédiás betéteket, kiegészítéseket. Egy pályázó több munkával és több ciklusban is pályázhat. Beküldési határidő nincs, a pályázat folyamatos.

Pályázati ciklusok

  • Az első pályázati ciklus             2010. március 15-én,
  • a második         2010. június 15-én,
  • a harmadik         2010. szeptember 15-én,
  • a negyedik        2010. december 15 én ér véget.

A munkákat kizárólag elektronikus úton, a regenytar@chello.hu vagy a regenytar@gmail.com e-mail címekre fogadjuk. A kéziratokat nem őrizzük meg és nem is küldjük vissza. A legjobb pályaművekből később e-kiadványt készítünk.

Díjazás
Alapdíjként mindenkinek jár a művére megállapított talentummennyiség a fentiek szerint részletezett módon. Ezenkívül a negyedik ciklus végén kiválasztjuk az összesített első, második és harmadik helyezettet, akik talentumaikat a Regénytár aktuális árfolyama*** szerint átválthatják forintra (minimális osztályzatokkal, a 2010 januári talentumárfolyam szerint ez az összeg 10 000 forintot tesz ki, maximális osztályzatokkal pedig 20 000 forintot, de a szavazatokkal és a bónusz honoráriumokkal együtt akár 25 000 forint is begyűjthető ). A díjazottak e-oklevelet is kapnak. A győztesek nevét 2010 karácsonya előtt hirdetjük ki.

Forrás: www.regenytar.hu