palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Nemek közötti egyenlőségi index az EU tagállamaiban: Politikai kontextus és statisztikai elemzés pályázat

A NemeK Közötti Egyenlőség Európai Intézete (European Institute for Gender Equality (EIGE) ), olyan szakmai vállalkozásoknak kínál együttműködési lehetőséget, amelyek képes(ek) szolgáltatásokat nyújtani az EIGE-nek a nemek közötti egyenlőségi indexszel kapcsolatos munkájának támogatására, és hozzájárulni az EU-ban és a tagállamokban a nemek közötti egyenlőség területén a tényeken alapuló politikai döntéshozatal megerősítéséhez.

1. tétel – Nemek közötti egyenlőségi index – adatok és szakpolitikai elemzés az EU és a tagállamok számára
Az 1. tétel célja: a kiválasztott szakmai partner támogassa az EIGE-t a tömör információk, adatok és elemzések kidolgozásában, amelyek célja a nemek közötti egyenlőségi index által elért eredmények országos szintű kontextusba helyezése. Célja továbbá, hogy támogassa az EIGE-t abban, hogy kutatási eredményeket szolgáltasson az elnökségek számára a nemek közötti egyenlőségi indexhez szorosan kapcsolódó területeken és annak tematikus fókuszaiban, beleértve az EIGE korábbi és jövőbeli felméréseinek elemzését az EU és a tagállamok szintjén.

A 2. tétel – A nemek közötti egyenlőségi indexhez kapcsolódó statisztikai elemzések
A 2. tétel célja, technikai támogatás nyújtás az EIGE-nek a nemek közötti egyenlőségi indexnek az uniós szintű gazdasági, társadalmi és politikai fejlődés tágabb összefüggésében történő fejlett statisztikai elemzéséhez, valamint hogy támogassa a nemek közötti egyenlőségi index aktualizálását.

A projekt becsült költségvetése 680.000 euro

Letölthető dokumentumok

dokumentumok

A pályázat benyújtási határideje:  2023. október 25.