palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Személygépkocsi beszerzés támogatása kerekesszékkel közlekedő személyek részére

A pályázati  célja az aktív kerekesszéket, elektromos kerekesszéket, és elektromos mopedet használó súlyosan mozgáskorlátozott személyek önálló életvitelének támogatása, közlekedési lehetőségeik javítása egy állapotuknak megfelelő gépjármű beszerzésének támogatásával.

A pályázat hivatkozási száma: AUTÓPLUSZ2023

A pályázat célcsoportja
A pályázati program célcsoportját azok a súlyosan mozgáskorlátozott személyek alkotják, akik szakorvosi indikáció alapján, életvitelszerűen kerekesszéket, elektromos kerekesszéket, és elektromos mopedet (együttesen: kerekesszéket) használnak és a súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményrendszerének keretében a fogyatékos állapotuk sajátossága miatt nem tudtak megfelelő személygépkocsit vásárolni.

Támogatható programok, a támogatás mértéke
A pályázatban a támogatott tevékenység a jogosult(ak) igényeinek megfelelő, akadálymentes, új vagy használt személygépkocsi vásárlása.

A támogatás mértéke
Pályázható támogatás:
Pályázni a vételár függvényében az alább megjelölt összegekre lehet, figyelemmel arra, hogy az elnyerhető támogatási összeg legfeljebb a személygépkocsi vételárának 60%-a, de maximum 5 000 000 Ft lehet.

Pályázható összegek:
– 2 000 000 Ft
– 2 500 000 Ft
– 3 000 000 Ft
– 3 500 000 Ft
– 4 000 000 Ft
– 4 500 000 Ft
– 5 000 000 Ft
A személygépkocsi vásárlásához önrész biztosítása szükséges. Az önrészt a Pályázónak egyedi úton kell biztosítania (készpénz, hitel stb.).
Vételár alatt kizárólag a gépjármű bruttó árát értjük.
E pályázati program keretében segédmotoros kerékpárnak minősülő jármű, gép meghajtású kerekesszék beszerzése, vezetést könnyítő átalakítás nem támogatható!

A pályázati programra kizárólag magánszemélyek pályázhatnak, az alábbi kategóriákban:

„A” kategória
Ebben a kategóriában kizárólag az aktív korú – azaz 65 év alatti – súlyos mozgáskorlátozott személyek pályázhatnak, akik önállóan – szállítást vállaló nélkül – vezetik a gépjárművet.

„B” kategória
Ebben a kategóriában azok a súlyos mozgáskorlátozott személyek pályázhatnak, akik szállítást vállaló személlyel veszik igénybe a gépjármű támogatást. Ebben a kategóriában nincs életkori felső korhatár.
Azok a pályázók, akik vezetői engedéllyel rendelkeznek önállóan, illetve azok a személyek, akik nem rendelkeznek vezetői engedéllyel, szállítást végző személy, szállítást vállaló nyilatkozata alapján igényelhetik a támogatást.
A pályázat nyilvános, egy pályázó csak egy kategóriára pályázhat.

Letölthető dokumentumok

maganszemely_hapi_nszi_felhasznaloi-kezikonyv_1_2

autoplusz2023-palyazati-felhivas-es-utmutato-1

Benyújtási határidő: 2023. szeptember 29.