palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Összesen négyszáz millió forintot oszt ki a Kormány külhoni lovas szervezetek számára

Pályázat lovas létesítmények fejlesztésére

Négyszáz millió forint összértékben, pályázatonként max. 7 000 000 Ft, 100% vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a Kárpát-medencei (Magyarországot kivéve) szervezetek lovas sportok, lovas hagyományőrzés, lovas turizmus, lovas terápia, lovas rendezvények megismertetése, minél szélesebb körben történő kiterjesztése illetve népszerűsítése céljából.

A pályázatot a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. hirdette meg a Magyarország határain kívül működő, lovakkal kapcsolatos tevékenységet folytató magyar szervezetek működésének, fejlesztéseinek, eszközbeszerzéseinek ösztönzésére, valamint programjainak és rendezvényeinek megvalósítására.

A pályázat keretében szlovákiai, romániai, szerbiai, horvátországi, szlovéniai, illetve ukrajnai (ide nem értve a Kárpátalja megyén kívül működő ukrajnai szervezeteket) székhelyű civil szervezetek, nonprofit gazdasági társaságok, egyéb nonprofit szervezetek, melyek létesítő okiratában felsorolt tevékenységei összhangban vannak jelen kiírás céljával, pályázhatnak. Az 1-7 millió Ft értékű, 100%-ban vissza nem térítendő támogatást (100%-os támogatási előlegként, egy összegben, utólagos elszámolással)  a lovas sportok, a hagyományőrző lovas tevékenységek népszerűsítésére és széles körben való hozzáférhetőségének támogatást, a lovas turisztikai szolgáltatások minőségének és mennyiségének fejlesztésére, kinetoterápiás, gyógypedagógiai és pszichológiai lovas gyógyító, egészségmegőrző és fejlesztő tevékenységek támogatására és patkolókovácsok a lovas sporthoz köthető tevékenységhez kapcsolódó kiadásokra lehet felhasználni.

Letölthető dokumentum

Karpat_medencei_lovas_program_2023_palyazati_kiiras

Pályázat lovas sportok, lovas hagyományőrzés, lovas turizmus, lovas terápia, lovas rendezvények támogatására

Pályázni szeretnék!

 

Pályázatok benyújtási határideje: 2023. október 4. 14:00 óra