palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Nemzeti Színház színházrendező-gyakornoki ösztöndíj

A Nemzeti Színház „színházrendező-gyakornoki” ösztöndíjat hirdet diplomás, nem feltétlenül szakirányú képzettséggel rendelkező fiatalok számára (30 éves korig).

A képzés 2013 szeptemberében indul, és két éves időtartamú. Jelentkezni a Kárpát-medence valamennyi magyarlakta területéről lehet.  Az ösztöndíjat elnyerők havi (bruttó) 150 ezer forint juttatás mellett lehetőséget kapnak, hogy aktívan részt vegyenek a Nemzeti Színházban zajló szakmai munkában, neves magyar és külföldi rendezők irányításával.

A jelentkezéshez szakmai önéletrajz, motivációs levél illetve egy tetszőlegesen kiválasztott drámai mű vagy irodalmi szöveg önálló elemzésének és rendezői koncepciójának benyújtása szükséges (maximális terjedelem: 10 oldal).

A pályázat beérkezésének határideje 2013. augusztus 20, eljuttatása postai úton történhet a Nemzeti Színház Igazgatóságának címére. A borítékra kérjük ráírni: „Színházrendező-gyakornoki ösztöndíj”.

A beérkezett munkák alapján kiválasztott jelöltek meghallgatására szeptember 1. és 10. között kerül sor. A jelentkezők közül a Nemzeti Színház művészeti vezetése nyertesként négy főt választ ki.

Eredményhirdetés: 2013. szeptember 10.

Az érdeklődők a pályázat részleteiről felvilágosítást Kozma Andrástól kérhetnek a következő email címen:dramaturgia@nemzetiszinhaz.hu

Forrás: http://szinhaz.hu