palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Népi Építészeti program – Pályázat műemléképületek felújítására és előkészítésére

2021. szeptember 6.-tól elérhető a Népi Építészeti program, amely vissza nem térítendő támogatást nyújt védett népi építészeti értéket képviselő épületek tulajdonosai – szervezetek és magánszemélyek – számára. A Népi Építészeti Program a védett népi építészeti emlékek eredeti történeti szerkezeteinek megtartó szemléletű megújulását támogatja.

A Program által támasztott kritériumokat tartalmazó dokumentumok (Tájékoztató, Útmutató, Műszaki Segédlet, Gyakran Ismételt Kérdések) a www.nepiprogram.hu oldalon, regisztrációt követően érhetők el.
Amennyiben ingatlana megfelel a Program által támasztott követelményeknek, úgy Ön jogosult támogatási kérelem benyújtására, melynek segítségével anyagi és szakmai támogatást kaphat az ingatlan felújításához szükséges szakmai előkészítő dokumentációk elkészítéséhez, illetve – szakmai előkészítő dokumentációk birtokában – az épület felújításához.

A támogatás célja:

Forrás biztosítása olyan, Magyarország területén álló népi építészeti emlékek

  • veszélyelhárítását,
  • állagmegóvását, valamint
  • részleges vagy teljes helyreállítását

megelőző és megalapozó előkészítő dokumentációk, kutatások elkészítéséhez, valamint épületfelújítási és karbantartó tevékenységekhez, amelyek az épített örökségnek műemléki értéket képviselő, egyedi védelem alatt álló elemei. A forrás felhasználása ezen elsődleges célja mellett támogatja a területi védelem alatt álló együttesek meglévő egyedi történeti értéket hordozó (jellemzően külső, homlokzati) elemeinek értékőrző-megújító kezdeményezéseinek előkészítését is. A forráson keresztül a Megvalósító célja a hagyományos építészeti értékek megőrzése és helyreállítása a hagyományos építési technikák újraélesztésével.

Támogatás összege és mértéke:

Az odaítélhető vissza nem térítendő támogatás összege kérelmenként

  • szakmai előkészítésre minimum 500 ezer – maximum 1,5 millió Ft,
  • épületfelújításra minimum 500 ezer – maximum 20 millió Ft.

A támogatás mértéke természetes személyek és önkormányzatok (ideértve a nemzetiségi önkormányzatokat is) esetén a tevékenység megvalósítása során felmerülő összköltség legfeljebb 80%-a, egyéb esetben legfeljebb 50%-a.
A támogatás folyósítása – a megvalósítás ütemének megfelelően – támogatási előleg formájában egy, vagy több részletben történik.

Letölthető dokumentumok

muszakisegedlet_2021II

Ptajekoztato_2021II

PUtmutato2021II

A Támogatási Kérelem benyújtására vonatkozó információk:
A támogatási kérelmek benyújtásának lehetősége 2021. szeptember 6-án nyílik meg. A kérelmek benyújtási határideje 2021. október 21. 24:00 óra, melyet a Teleki László Alapítvány által üzemeltetett online felületen (www.nepiprogram.hu), kizárólag elektronikus formában tehet meg.
A támogatási kérelmek elbírálását a Miniszterelnökséget vezető miniszter által felkért szakmai Bíráló Bizottság végzi. A döntés meghozatalát követően a kérelmező írásban kap értesítést a döntésről.

Pályázzon velünk!
Pályázatírás

Legutóbbi nyertes pályázatunk!

További információ pályázatírásról az info@palyazatok.org e-mail címen kérhető, a pályázati támogatásról a kapcsolat@napiprogram.hu e-mail címről kérhető.